Læsetid: 5 min.

Rane Willerslev er forandringsledelsens Klodshans

Antropologen og nationalmuseumsdirektøren Rane Willerslev, som DR2 følger i en ny dokumentarserie, er den slags hovedperson, man kan grine ad og samtidig respektere
I introen til Ranes museum bliver Rane Willerslev præsenteret som Danmarks Indiana Jones, hvad der i sig selv lægger op til komik. Man kunne også sige, at han i programmerne fremstår som forandringsledelsens Klodshans, der kommer brasende ind i de fine gemakker og råber: »Se, hvad jeg fandt på landevejen!«

I introen til Ranes museum bliver Rane Willerslev præsenteret som Danmarks Indiana Jones, hvad der i sig selv lægger op til komik. Man kunne også sige, at han i programmerne fremstår som forandringsledelsens Klodshans, der kommer brasende ind i de fine gemakker og råber: »Se, hvad jeg fandt på landevejen!«

DR Presse

2. februar 2018

Om Rane Willerslev er den bedste direktør for Nationalmuseet, man kunne tænke sig, skal jeg ikke kunne sige. DR2’s reportageserie Ranes museum om antropologiprofessorens første måneder i netop det job handler trods mandens åbenlyse engagement og imponerende c.v. utrolig meget om alt det, han ikke kan finde ud af. Som f.eks. at køre bil i København, finde rundt inde på museet, downloade en app på sin telefon og kende forskel på museets japanske og kinesiske samlinger, når han viser en kinesisk delegation rundt. Men det er også det, der gør Rane Willerslev til den bedst tænkelige hovedperson i en dokumentarserie om at lede en hæderkronet, men kriseramt kulturinstitution. 

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Hans Aagaard
Niels Duus Nielsen og Hans Aagaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Maj-Britt Kent Hansen

Altså! Som Rane Willerslev siger uafbrudt.

Først tænkte jeg, hvorfor skal man nu igen se og høre om ham eller hans tvillingebror. Og indimellem havde jeg lyst til at sige: Slap så af!

Men så blev jeg - altså - fan af ham.

Hektisk, hyggelig, hurtigttænkende og -opfattende er han. Dertil morsom i al sin ivrige færd rundt på bonede slotsgulve og i den rotteinvaderede undergrund. Og givet godt begavet, jf. en anden af dagens artikler i Information.

ALTSÅ!

Arne Lund, Frede Jørgensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Fantastisk flot filmet dokumentar. Super sympatisk og elskelig hovedperson. Se den hvis du har oplevelsen til gode. Den indeholder alt fra det mest pinlige over dagligdagens dramaer til kolde gys og brede smil, og så er selve konceptet både interessant og aktuelt. Top underholdning i sammenligning med hvad du vil.

10/10

Jeg kan godt lide serien

Frede Jørgensen og Torben Bruhn Andersen anbefalede denne kommentar

Dejlig udsendelse men dog tankevækkende, at sådan kunne man aldrig forestille sig, at en kvindelig leder kunne begå sig og samtidig vække respekt. Desværre.

Herdis Weins, Peder Bahne, Frede Jørgensen og Maj-Britt Kent Hansen anbefalede denne kommentar
John Damm Sørensen

De udsendelser er dog de mest ligegyldige og intetsigende i lange tider. Jeg spår ham ikke længe i den stol. Og dog han eller hans ledelse har jo heldigvis sørget for at få ansat en yderst kompetent kvindelig museumsinspektør.

Smid det naive, umiddelbare, klodsede, ubehjælpsomme, skarpe og dedikerede væsen ind i et stillestående, støvet, hengemt og glemt museum, find nogle dygtige kameraakrobater og skyd en dokumentar. Så ser vi hvad der sker. Genialt.