Læsetid: 4 min.

Fremragende podcast om, hvordan lydteknologi præger menneskeliv

Overgangen fra analoge til digitale lydmedier ændrer måden, man lytter på. Lydbilleder kan i langt højere grad kontrolleres, og stemmer kommer længere ud i verden. Den fremragende podcast ’Ways of Hearing’ undersøger, hvordan regulering og distribution af lyd former verdensbilleder
5. januar 2018

Det er sjældent, jeg hører en podcast, der både udnytter og reflekterer over podcastmediet så forbilledligt som Damon Krukowskis Ways of Hearing. Damon Krukowski er musiker, forhenværende trommeslager i indiebandet Galaxie 500 (1987-91) og guitarist i duoen Damon & Naomi.

Han er vokset op i New York som søn af en jazzsangerinde i en lejlighed, hvor den sagte susen fra trafikken mange etager nede lød hjemligt gennem de åbne vinduer. Sidste år udgav Krukowski bogen The New Analog om, hvordan overgangen fra analoge til digitale lydmedier har ændret den måde, man lytter på, og dermed den måde, omgivelserne træder frem, og mennesker forbinder sig med hinanden på.

Lykkeligvis fulgte Krukowski bogudgivelsen op med en podcast i seks afsnit, der til fulde udnytter dette digitale lydmedies potentiale til at formidle de seneste årtiers mediehistoriske udvikling på en intelligent, vidende og sanseskærpende måde. Med henvisning til den engelske kunsthistoriker John Bergers BBC-program Ways of Seeing kalder Krukowski sin podcast Ways of Hearing.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Jan Bjerregaard
Jan Bjerregaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu