Læsetid: 3 min.

Kærlighed melder sig med en dørklokkes ringen

Bodo Kirchhoffs bog er både politisk roman og kærlighedsroman, og en bevægende skildring af ’vederfarelsen’ – hændelsen – som kan forandre vores liv
3. februar 2018

Vederfarelse – eller på tysk Widerfahrnis – betyder noget i retning af ’hændelse’. Ifølge ordbogen vil det sige, at der sker »noget for én uden éns egen vilje«. Ordet har altså indbygget passiven i sig. Noget overgår én eller rammer én, ligesom ulykker og nåde.

Begge de to betydninger spiller vigtige roller i Bodo Kirchhoff afdæmpede og alligevel overvældende dramatiske roman, som i 2016 blev præmieret med Deutscher Buchpreis.

Hun, den, kvindelige hovedperson, ringer en sen aften på hans, den mandlige hovedpersons, dør for at invitere ham med i sin læseklub. Hun har afhændet sin hatteforretning, tiden var løbet fra hattene. Han var forlægger, bøger og hatte: nogenlunde samme sag. De er fremmede for hinanden og alligevel uden mange ord hurtigt fortrolige. Så snart sidder de i hendes bil på vej til Achensøen for at se solen stå op, og snart bliver turen forlænget, fra Achen til Sicilien og fra én nat til flere dage.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu