Læsetid: 3 min.

En let, sentimental og livsfilosofisk gajol-omgang

Hvorfor fylder sorgen altid mere end glæden? De norske kæmper Lars Saabye Christensen og Stian Hole er gået sammen om at bygge en litterær frikirke, hvor glæden skal besynges med hånden på hjertet. Det er næsten lige så træls, som det lyder
Glæde i det faldende mørke, er ifølge Lars Saabye Christensen og Stian Hole en af livets sande glæder.

Glæde i det faldende mørke, er ifølge Lars Saabye Christensen og Stian Hole en af livets sande glæder.

Illustration: Stian Hole

27. januar 2018

Alle har brug for et frikvarter, selv kæmper. Både norske Lars Saabye Christensen (f. 1953) og Stian Hole (f. 1976) er efterhånden så etablerede i det nordiske grundfjeld, at de godt kan gå for at være kæmper. Lars Saabye Christensen er godt nok en ældre og mere erfaren kæmpe end billedbogsforfatteren og illustratoren Stian Hole (hvis børnebøger om Garmann vitterligt er et hit!), men det gælder for dem begge, at det kører for dem – både med priser og en betragtelig læserskare.

Men altså. Så en dag blev det fremlagt for LSC (som jeg nu kalder ham for nemheds og ærligt talt metaforisk skyld; for ville LSC’s forfatterskab ikke bare være afgjort mere festligt, hvis ’C’et var byttet ud med et ’D’?), at sorgen fylder langt mere i hans forfatterskab end glæden. Akke ja. Og fordi han er blevet ældre (det skriver han selv i bogen), lægger han sig fladt ned og erklærer at »derfor skriver jeg nu/ med hånden på hjertet:/ der er glæde i denne stund«.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu