Læsetid: 4 min.

Ny film om multifænomenet, kommunikatoren, seniorstandupperen Johannes Møllehave

Ny film portrætterer multifænomenet, seniorstandupperen Johannes Møllehave, som har levet et liv i og med litteratur og anekdoter og ikke er i tvivl om, hvad livets mening er
Meningen er at elske livet, siger præsten Johannes Møllehave, en omvandrende underholdsningsafdeling, der portrætteres i Peter Klitgaards nye film, ’Møllehave – hellere forrykt end forgæves’.

 

Meningen er at elske livet, siger præsten Johannes Møllehave, en omvandrende underholdsningsafdeling, der portrætteres i Peter Klitgaards nye film, ’Møllehave – hellere forrykt end forgæves’.

 

Camera Film

5. januar 2018

Da Johannes Møllehave var en ung og ny præst, fik han en underskrevet opfordring fra 21 af de hårdest belastede kriminelle fanger i Vridsløselille om at blive deres fængselspræst. Den ville han ikke sidde overhørig. Ud over at være sjælesørger for dem, fortalte han dem om Sokrates og andre svære emner, men lærte til gengæld af dem at gøre det enkelt og ikke sige ’kompliceret’, når man lige så godt kan sige ’indviklet’. Keep it simple, som en engelsksproget talemåde lyder. Han lærte også, at det er bedst at tale uden manuskript.

Siden er han kommet på hat med hele Danmark, endda på bowlerhat, som han gerne promenerer med på sine daglige fem-seks-kilometers spadsereture på Frederiksberg, som han betragter som sin hjemstavn, og hvor han nu tilbringer otiummet. Samme dag, som Møllehave fylder 81 år, er der premiere på Peter Klitgaards portrætfilm om fænomenet, Møllehave – hellere forrykt end forgæves.

Det er nemlig, hvad han er.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Skulle engang modtage Johannes Møllehave som foredragsholder.
Jeg mødte ude ham ved taxaen, hvor han, mens han steg ud, fortsatte den tale, der allerede havde været i gang under køreturen. Mens han stadigt talte, men nu til mig, gik vi sammen ind til foredragssalen, hvor han, mens han steg op på podiet, fortsatte med at tale, men nu til forsamlingen, og her fortsatte han så i veloplagt stil gennem to stive timer med at tale om alt fra Hitler til Monroe og Storm P og sine fluer, og mens folk klappede, gik han stadigt talende ned af podiet og smilede og talte videre til mig, som bød på kaffe, men han fortalte smilende, at han skulle videre til et andet foredrag, så vi gik ud til taxaen, mens han stadig talte, og den sidste pointe, med et yderligere smil fra ham, nåede mig akkurat inden taxadøren smækkede, og han smilende vinkede farvel bag ruden.
En uforglemmelig mand.

Møllehave må være mere end almindelig irriteret over sprogets udvikling. Behøver ingen nærmere beskrivelse.