Redaktionen elsker: Det Næste Kapitel er et perfekt format for Hassan Preisler

Det er ikke, fordi man med Hassan Preisler ender med at nå den dybe bund af at grave så flittigt efter en sandere sandhed om følelser, men bøvlet med at skovle sig derned er vanvittigt fascinerende
Preisler har overtaget Iben Marie Zeuthens to timers portrætformat, Det Næste Kapitel, hvori en aktuel gæst interviewes i en time og nogle dages fordøjelse senere interviewes i endnu en opfølgende time.

Preisler har overtaget Iben Marie Zeuthens to timers portrætformat, Det Næste Kapitel, hvori en aktuel gæst interviewes i en time og nogle dages fordøjelse senere interviewes i endnu en opfølgende time.

Ritzau Scanpix

Kultur
26. januar 2018

Hassan Preisler har de senere år snakket sig hen i et forunderligt og lunt hjørne af den danske mediebranche som Danmarks største, altid intimt selvudleverende og mest underholdende følelses- og ærlighedsjæger.

I hans interviewprogram på Radio24syv, Min Lille Hassan, snakkede han først med »mænd om følelser – og kun følelser«, i anden sæson også med kvinder, som sjovt nok ikke var hverken værre eller bedre til den slags – i hvert fald ikke bedre end Preisler.  

Nu har Preisler så på samme kanal overtaget Iben Marie Zeuthens to timers portrætformat, Det Næste Kapitel, hvori en aktuel gæst interviewes i en time og nogle dages fordøjelse senere interviewes i endnu en opfølgende time.

Det er et perfekt format for Preisler, fordi hans evige jagt på at komme dybere ned og så endnu dybere ned og så at pege på gæstens selvmodsigelser og selvbedrag – for så at komme endnu dybere ned – har godt af en strategisk tænkepause.

Det er særligt tydeligt i samtalerne med den omdiskuterede filminstruktør Christian Tafdrup, der er skånselsløst selvudleverende og -reflekterende og gladeligt udlægger og indrømmer moderkomplekser, pinlige forhold til kvinder, selvhad, ynk og selvfedme. Der er ikke noget sted, Preisler kan bore ind, ikke et skjult ømt punkt, han kan trykke på, som ikke allerede er blottet.

I anden time virker de begge nærmest trætte af al den ærlighed, og så udforsker de en ny sandhed, den om den frygtelige mand – dem selv – der belejligt skjuler sig bag stærke kvinder. 

Det er ikke, fordi man når den dybe bund af at grave så flittigt efter en sandere sandhed, men bøvlet med at skovle sig derned er vanvittigt fascinerende.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her