Læsetid: 5 min.

Et subjektivt forsvar for prosaen

Dan Ringgaard kombinerer i sit nye værk rejsedagbog og læsenoter til en overbevisende helhed, båret af glæden ved litteratur
20. januar 2018

Det er ikke høfligt eller pænt, hvad litteraturprofessor Dan Ringgaard i sit nye værk får sagt om humanistisk forskning i dag. Den udføres, mener han, mere end nogensinde med henblik på effektivitet og transparens. Folk skriver ikke artikler, nej, de udfylder dem, som om de var formularer, »så de kan læses hurtigt og indgå i den videre produktion af begreber inden for en logisk positivistisk videnskabsforståelse, hvor kun det, der kan verificeres, bevises trin for trin og citeres og gentages, har værdi.«

Over for denne senmoderne misere sætter Ringgaard så sit eget ideal om læsning som »en fri og skabende beskæftigelse« og lovpriser, med Susan Sontag som forbillede, den vaskeægte kritiker som en, hvis tekster er et produkt af belæsthed, omtanke og sprogbeherskelse. I konsekvens heraf former hans bog sig som et personligt eksperiment med livet og skriften, en udforskning af »den litterære eksistens« som en, der gør noget: læser og skriver i verden.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu