Læsetid: 2 min.

’Væbnet med ord og vinger’ er et respektfuldt digterportræt med en bedaget billedside

Torben Skjødt Jensens film om Michael Strunge giver ordet til den ikoniske firserdigters kolleger og venner, som taler fint om ham, mens en masse uoverbevisende visuelle greb distraherer
Dokumentarfilmen ’Væbnet med ord og vinger’ hylder Michael Strunge som digter og menneske uden at mytologisere, men kommer ikke udenom at beskrive hans selvopfattelse og selvfremstilling, der i høj grad var præget af de musikalske helte, hvoraf David Bowie var den ubetinget største i Strunges liv

Dokumentarfilmen ’Væbnet med ord og vinger’ hylder Michael Strunge som digter og menneske uden at mytologisere, men kommer ikke udenom at beskrive hans selvopfattelse og selvfremstilling, der i høj grad var præget af de musikalske helte, hvoraf David Bowie var den ubetinget største i Strunges liv

Another World Entertainment

12. januar 2018

Væbnet med ord og vinger er et respektfuldt portræt af digteren Michael Strunge (1958-1986), hvis liv skildres kronologisk gennem interviews med hans nære og kære.

En barndomsven fra Hvidovre fortæller om Strunges intelligens og uvilje mod det blå skær fra fjernsynsskærmene, der stod ud af stuevinduerne fra de boligblokke, de voksede op i.

Klassekammerater fra gymnasiet fortæller om, hvordan han brugte David Bowie som stilikon og på en studietur til London opdagede punken og brugte alle sine penge på plader i stedet for mad. Strunges kæreste gennem syv år, Inge Guldal Pedersen, fortæller med stor ømhed om deres tid sammen og om tiden efter deres brud, hvor Michael Strunge møder Cecilie Brask, som han var sammen med, til han i et anfald af mani sprang ud fra sit vindue i 1986.

Den ømhed går igen hos de forskellige venner og digterkolleger, Strunge omgav sig med, efter at han flyttede ind til København og begyndte på Poul Borums forfatterskole sammen med F.P. Jac og Henrik S. Holck.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Toke Kåre Wagener
Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu