Læsetid: 3 min.

Flere forkerte følelser, tak

’Alle de liv’ er tæt på at være en usædvanlig fortælling om venindejalousi og -forelskelse, og hvad man så stiller op, når veninden får mand og børn og bliver dødssyg. Men i sidste ende er romanen ikke modig nok
10. februar 2018

Signe Langtved Pallisgaards ’svære toer’, romanen Alle de liv, er en pårørende- og rejseroman.

Hovedperson og fortæller, Emilie, flyver til San Fransisco med sin bedste veninde, Solveig, som har fået konstateret uhelbredelig ALS. Solveig skal dø inden for få år, så de to barndomsveninder tager som en sidste cadeau til deres venskab på roadtrip gennem USA.

Emilie, som er forfatter, skriver om rejsen i sin notesbog, og det er denne dagbogsfortælling, man som læser præsenteres for, med sted, dato og klokkeslæt sirligt noteret og med dagbogsformens præmis om muligheden for digressioner og løgne.

Optegnelserne cirkler om, hvad der netop er sket på rejsen, om venindernes barndom og ungdom, om Solveigs sygdom, og er desuden iblandet en række korte, kursiverede flash forwards til en fiktionel fremtid for Solveig, en fremtid, hvor hun alligevel ikke var syg. Det lyder f.eks. sådan her, temmelig sentimentalt, men også ømt og velskrevet nok:

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu