Læsetid: 2 min.

Igor Levit er en tænkende musiker, som kan det meste

Louisianas Koncertsals publikum var blandt de første til at høre et nyt og personligt program fra den 31-årige klavervirtuos Igor Levit
23. februar 2018

Den russisk-tyske pianist Igor Levit gæstede den 9. februar Louisianas koncertsal med et personligt program, der skal videre i verden blandt andet til Carnegie Hall i oktober. Programmet er formet i en periode, hvor Levit har forholdt sig til at miste en nær ven, og det mærkes.

Mest iøjnefaldende er samtalerne: komponisters inspiration fra andre komponister, pianisters transskriptioner af andre kompositioner og endda kombinationer af det hele. Og under det hele også kunstneres samtaler med sig selv og deres påtrængende ånder.

Venstrehåndsarbejde

Bachs Chaconne i d-mol for solo-violin stod som det store urværk. Det lyder dumt på dansk. Men ikke desto mindre – som musikkens egen skabelsesberetning, næsten. I hvert fald i lyset af Levits behandling af Brahms’ klavertranskription. Levit foredrog musikken som en meditation, en absolut intens og inderlig og alligevel nøgtern opbygning af musikkens mirakel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu