Læsetid: 3 min.

Man kan næsten forestille sig en lykkelig slutning på ’Broen’

Når det dystre og makabre får lov at finde sted uden smålig skelen til sandsynlighed og plausibel sammenhæng, så skal det lyse og forsonlige også have lov. Ugens ’Broen’-anmelder ønsker sig en lykkelig slutning
’Broen’ lakker mod enden, og det er meget rart. 

’Broen’ lakker mod enden, og det er meget rart. 

DR Presse

13. februar 2018

En tung sky er gledet hen over Øresundsregionen og er nu gudskelov ude af syne: Saga Norén (Sofia Helin) og Henrik Sabroe (Thure Lindhardt) er ikke længere uvenner. Måske er de heller ikke ligefrem et par igen, men altså. Bare de ikke er uvenner, Broens to primære helteskikkelser, der kun har hinanden, fordi deres familie og venner enten er døde, kidnappede eller i fængsel.

Henrik har været rasende på Saga, siden hun i afsnit fem fik fjernet det, Henrik kaldte barnet, men som Saga klassificerede som et embryo, og som også kunne have gået under navnet Alt Det Saga Norén Ikke Formår At Have I Sit Ensporede Liv, Men Som Manden Hun Elsker Ønsker Sig.

Sidste øjebliks-befrielser

Vejen frem mod tilgivelse var, som Saga tidligere har forklaret sin psykolog, at finde ud af, hvor Henriks forsvundne døtre befinder sig. Den ene befinder sig ulykkeligvis ikke længere blandt de levende, mens den anden findes i en landsby ejet af en uhyggelig fredselskende sekt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Torben K L Jensen
  • Eva Schwanenflügel
  • Frede Jørgensen
Torben K L Jensen, Eva Schwanenflügel og Frede Jørgensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Frede Jørgensen

Det er selvfølgelig Tommys søn der hævner sin far - og han kan godt gå, det er jo film,
og nu går han til slut, efter Henriks hjemvendte datter, og hvordan ender det så, spændende.

Eva Schwanenflügel, Bjarne Bisgaard Jensen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Bjørn Pedersen

Enten dør Henrik, hans genfundne datter, eller hans genfundnu datter spiller en rolle (i hendes imaginære teaterverden) der indebærer et hævn for Tommy - hvorfor hun skyder sin egen far, Saga skyder hende i vrede og slutteligt sig selv fordi hun er blevet forvirret over plottet. Den midlertidige nye politichef sviner homoseksuelle, etniske minoriteter, svenskere, jyder og kvinder til. Serien ender med hele København og hele Malmø marcherer ham ud til midten af Broen, og spiller tovtrækkeri med én del af hans krop bundet til overkrop og den anden til underkrop som straf for at være lidt for stereotypisk.

Men jeg vil da også håbe, omend jeg ikke rigtig kan forestille mig, en lykkelig slutning.