Læsetid: 5 min.

Podcasten ’Lottomysteriet’ handler ikke om at blive rig, men om at få ret

I alletiders mindst blodige detektivfortælling jagtes ejermanden til en 16 år gammel uafhentet lottokupon med en stor milliongevinst på. De medvirkende selverklærede lottovindere er mere ivrige efter anerkendelse og oprejsning end efter pengene
9. februar 2018

En lottokupon er sådan en god metafor for håb. Man spiller, fordi man håber på at vinde. Det er der ingen rationel grund til at tro, vil ske. Lotto handler hverken om at være god til at gætte, hvem der vinder en fodboldkamp, eller hvor hurtigt en hest kan løbe, eller hvor god en due er til at finde hjem.

Man overgiver sig bare til det rene tilfældige held og håber, at ens tal bliver trukket ud og gør en rig. Folk, der spiller lotto, ved godt, at det sjældent er sådan, man bliver rig, men det er en måde at abonnere på forestillingen om, at det en skønne dag kunne ske. Man vinder i hvert fald ingenting, hvis man ikke spiller. 

P1 Dokumentar udgiver i øjeblikket en charmerende podcastføljeton om en uafhentet lottokupon. Kuponen blev efterladt på en kioskdisk i Sædding ved Esbjerg for 17 år siden af en mand, der ikke havde tid eller tålmodighed til at vente på, at det blev hans tur.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu