Redaktionen elsker: ’Min græske dagbog’ på Radio24syv

Podcasten Min græske dagbog kan høres på Radio24syv, og det eneste dårlige, man kan sige om den er, at hvert dagbogsprogram er virkelig kort – omkring tre minutter
Podcasten Min græske dagbog kan høres på Radio24syv, og det eneste dårlige, man kan sige om den er, at hvert dagbogsprogram er virkelig kort – omkring tre minutter

Tor Birk Trads

Kultur
2. februar 2018

Nogen tror måske, at forfatteren Christina Hagen stadig gemmer sig i Bilkas kantine i Herning bag gardiner af grålige medisterpøler og bjerge af bølgepomfritter. Her blev hun nemlig sidst set, da hun i denne avis lavede et af de mest gennemtrængende litterære mediestunts sidste år, hvor hun erklærede både kærlighed til indkøbscentret, joggingbukser og sorte pikke. Nå ja, så havde hun også racistiske tanker.

Dét interview skabte så meget ravage og ballade, at mange havde svært ved overhovedet at forholde sig til bogen, som mediestuntet skulle lancere, nemlig Jungle, og det er ærligt talt en skam. For Hagen har en original, selvransagende og frem for alt meget menneskelig røst, som undertegnede er vedholdende fan af.

Derfor blev jeg jublende januarlykkelig, da jeg opdagede, at Christina Hagen nu også er set på en græsk ø. Eller rettere: Christina Hagen ser ind i sig selv og rapporterer fra hverdagen under et længere ophold på en græsk ø, hvor hun er blevet forelsket i en tandlæge og har haft en smuk oplevelse med en papegøjetang.

Podcasten Min græske dagbog kan høres på Radio24syv, og det eneste dårlige, man kan sige om den er, at hvert dagbogsprogram er virkelig kort – omkring tre minutter.

Alligevel når man vidt omkring: Hagen reflekterer over rengøringsvanvid, ærlighed, hvorfor hun kigger i skraldespande, når hun er stresset, hendes udfordringer med faste parforhold og forholdet med tandlægen, der går i krise, da hun ser billeder af hans ekskærester, som Hagen vurderer som »meget dullede«. Nej, der er »ingen roser uden torne«, som forfatteren selv konstaterer.

Redaktionen elsker

Hver uge anbefaler kulturredaktionen det fra den kulturelle verden, de har været mest optaget af i ugens løb.

Seneste artikler

 • Redaktionen elsker: Krystaller hjælper på alt

  23. februar 2018
  Tag en tur på Geologisk Museum, klap den kæmpe jernmeteorit i gården, og tjek krystalbutikken ud. Krystaller er sjove og smukke, fulde af farver og billigere end kunst. Og så giver de, faktisk, god energi
 • Tyler Cowen lefler aldrig for publikum

  23. februar 2018
  Samtalerne i ’Conversations with Tyler’ ender altid på den højeste hylde. Der er ingen lange indledninger om dette og hint, det er lige på og hårdt. Og så taler han med de mest elektriske hjerner i verden
 • Villaen fra ’Call me by your name’ er til salg – køb den!

  23. februar 2018
  Køb filmhistoriens allermest overdådige italienske villa fra Luca Guadagninos mesterlige kærlighedsdrama ’Call me by your name’. Den er rent faktisk til salg. Og den er alt, hvad drømme er gjort af
Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her