Læsetid: 5 min.

’Revolt. She Said. Revolt Again’ er befriende besværlig britisk dramatik, der opfordrer til oprør

Den unge britiske dramatiker Alice Birchs vidt omtalte og roste gennembrudsstykke ’Revolt. She Said. Revolt Again’ kan – og bør – nu ses på dansk i Husets Teaters skarpe rytmiske og skulpturelle opsætning
Revolt. She Said. Revolt Again på Husets Teater er en mulighed for at se ny og befriende besværlig, kompromis-, men ikke nuanceløs udenlandsk dramatik, som man ikke må misse.

Revolt. She Said. Revolt Again på Husets Teater er en mulighed for at se ny og befriende besværlig, kompromis-, men ikke nuanceløs udenlandsk dramatik, som man ikke må misse.

Bjarne Stæhr

28. februar 2018

Alle interviews med den unge britiske dramatiker Alice Birch, jeg har læst, kommenterer på hendes bløde stemme. Den overrasker, forklares det, fordi hendes dramatik er så højlydt. Højlydt feministisk, altså.

Revolt. She Said. Revolt Again, som Birch fik sit vidt omtalte og roste gennembrud med, skrev hun til Royal Shakespeare Company i 2014, oprørt over oplægget, der med den amerikanske historiker Laurel Thatcher Ulrichs uoversætteligt dobbelttydige ord lød »well-behaved women seldom make history«. Siden har hun bl.a. skrevet det pornokritiske We Want You to Watch, det Hamlet-kritiske Ophelia’s Room til Schaubühne i Berlin og manuskript til filmen Lady Macbeth om en kvinde, der myrder sin tyranniske mand.

Besværet tale

Der er mange grunde til, at det ikke burde overraske, det med stemmen. Revolt. She Said. Revolt Again, som nu kan ses på Husets Teater, er en grund i sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Ejvind Larsen
Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu