Læsetid: 3 min.

Sproget syrer ud, men ikke på en god måde

Rapperen og digteren Kate Tempest skriver stærkt om sin bydel, South London, men hendes debutroman er et virvar af klodsede metaforer
17. februar 2018

Det sydlige London er pulserende, regnfuldt og brølende i engelske Kate Tempests debutroman De sten der byggede husene. Det er et sammensurium af trafik, kopi- og mærkevarer, musik, sprog og dufte. Det er barer, gader, ikke mindst menneskene, som lever her, på de lavere trin af rangstigen i et klassedelt samfund: deres gåpåmod og modstand, drømmen om at blive til ’mere end summen af sine dele’.

Sydlondon er det sidste område i byen, som er ved at give efter for byfornyelsen. Det er i færd med at forandre sig; miste sin identitet. Kate Tempest er kendt som rapper og spoken word-artist, og det kan man mærke, når hun i sansemættede og detaljeopmærksomme panoreringer – nostalgisk og med stor kærlighed – fortæller om sin by.

Stillestående samling portrætter

Romanen begynder med en hæsblæsende prolog: Tre unge mennesker i en bil på vej ud af byen med en kuffert fuld af kontanter på bagsædet. De første kapitler fortsætter det høje tempo. Becky er 26, danser, arbejder på en café, men forsørger sig i virkeligheden som ’eksotisk massør’.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu