Læsetid: 7 min.

Den store søndagsdramadyst: TV 2’s ’Greyzone’ mod DR1’s ’Liberty’

DR1 og TV 2 sender henholdsvis Jakob Ejersbo-filmatiseringen ’Liberty’ og spændingsserien ’Greyzone’ samtidigt de næste mange søndag aftener. Der er lagt op til konkurrence om at blive danske tv-seeres foretrukne mandagssamtaleemne
DR1’s ’Liberty’, med blandt andre Connie Nielsen og Carsten Bjørnlund på rollelisten, virker som et mere interessant søndagsdrama end TV 2’s klichefyldte ’Greyzone’.

DR1’s ’Liberty’, med blandt andre Connie Nielsen og Carsten Bjørnlund på rollelisten, virker som et mere interessant søndagsdrama end TV 2’s klichefyldte ’Greyzone’.

DR Presse

26. februar 2018

Kunst og kultur er ikke en konkurrencesport, men når TV 2 og DR1 vælger at sende hver sin stort anlagte dramaserie samtidigt søndag aften, er der lagt op til konkurrence.

Kampen står om rollen som de danske tv-seeres foretrukne søndagsunderholdning og mandagssamtaleemne, og tv-kanalerne beder selv om, at serierne bliver vejet op mod hinanden. Det skal hermed ske.

Den trofaste del af søndagspublikummet har lige akkurat haft mulighed for at få vejret, efter en usædvanligt hæsblæsende, actionspækket og forvirrende sæson af Broen. På den baggrund virker det forfriskende, at DR1’s opfølger tager fat på de former for menneskelig elendighed, der ikke er omfattet af straffeloven, og som ikke udspringer af personlige traumer, men af global ulighed.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

Børge Neiiendam

Altså, begge kanaler får licenspenge, hvorfor hulen skal de så være så uintelligente og udvise eklatant mangel på respekt for seerne, at de viser deres produktioner samtidigt ?

Liberty virker hæderlig og har noget den vil fortælle. Greyzone er det sædvanlige TV2- copy paste - holde sig til det sikre, og det andre har tygget igennem for en. Vor tids folkekomedie i tecnoland - en variant af Badehotellet.

Jan Weber Fritsbøger

pyt da med at de sendes på samme tid i hvert fald liberty kan jo også ses gratis på dr.dk on demand
men jeg tror nu ikke jeg overhovedet orker se greyzone, det ser jo ud til det blot er endnu en stereotyp cementering af den officielle version af hvem der er de gode og hvem der er de onde,
selvfølgelig passende dramatiseret så vi alle kan leve med i de godes retfærdige og ærlige kamp, imod de ondes kyniske ondskab for ondskabens skyld, og sandsynligvis glæde os over at de gode heldigvis er de klogeste.

I Liberty skulle et klart spændingsfelt mellem idealisme og kynisme være kridtet op, ifølge Lone Nikolajnen ... Efter min opfattelse er det så klart ridset op, at det nærmer sig børnehave niveau, Jeg har ikke læst bogen, men jeg håber, den er mere nuanceret end den række af tableauer, vi blev præsenteret for i går.

Morten Lange, Bjarne Bisgaard Jensen, Eva Schwanenflügel og Mogens Holme anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ruth Gjesing,
"Liberty" som roman har været genstand for ret stor debat om de faktuelle forhold i 'udviklingsbistandsindustrien'. Flere har betvivlet Ejersbos temmelig ensidige kritik.
Samtidig har mange andre faktisk underbygget hans erindringer.
Og her på det seneste har vi hørt om skandaler indenfor FN, Læger Uden Grænser, og ikke mindst Oxfam, der styrker mistanken om langvarigt misbrug af udsatte mennesker indenfor de humanitære organisationer.

Eva Schwanenflügel

Mht "Greyzone" tænker jeg, at seriens udviklere vil ramme et internationalt publikum med denne titel, måske også de segmenter der har fulgt "Fifty Shades of Grey" som troldbundne sexfantaster?
Ej, det er nok for konspiratorisk. Ligesom min forudsigelse af at serien vil afstedkomme endnu mere 'utryghed' i samfundet nok er vildt overdrevet.
"Homeland" er godtnok kommet til Kjøwenhavn !!!

Det er jeg helt med på, Eva. Sådan er det desværre. Det, jeg opponerer imod, er at man her ophøjer alle klicheerne til kunst. Det er ganske vist ret dramatisk, kan man vist roligt sige, men dramatik synes jeg ikke, det er.

Bjarne Bisgaard Jensen og Eva Schwanenflügel anbefalede denne kommentar
Eva Schwanenflügel

Ruth,
Jeg er ikke helt med på hvad du mener ?

En anden 'nyhed'.
TV2 har i deres promoverende arbejde for deres egen serie set sig nødsaget til at disrespektere DR's "Liberty" ved at opsøge Red Barnet og spørge dem om ikke de tror, at DR's serie skader deres fundraising... Hold nu kæft, hvis ikke det er en direkte krigserklæring ved jeg ikke noget.
Dum, dummere og dummest !!!

Hvis nødhjælpsorganisationerne er (forståeligt) bekymrede for danskernes tillid til anvendelse af bidrag er det er fin anledning til at få mere transparens i organisationernes anvendelse af midler: ved den sidste DK indsamling blev det opgjort at godt 1 milliard er indsamlet gennem de seneste år. hvordan omsættes så mange penge til brugbare indsatser der selvstændiggør folk med behov for international bistand. Det kan undre at SÅ mange hjælpeorganisationer ikke styrker samarbejder om indsatser, så det bliver tydeligt hvad der på sigt hjælper hvem, samt ikke mindst hvor mange af de indsamlede midler bliver brugt til at fylde de lokale herskerne klassers lommer

For lige at få det i perspektiv, så er det en roman(er) som bygger på fakta, men men,hvis man læser bøgerne vil man vist opdage at der er rigtigt mange personlige dramaer indblandet, som kunne foregå hvor som helst i kulturer i udvikling. Det seksuelle er meget fremherskende hos både ung og ældre, hvilket vel er et valg fra Ejersbo. Jeg har kun læst Eksil, men kunne se der var elementer fra denne bog også.

Jeg kan forstå på kommentarerne her, at jeg ikke skal spilde tid på de to serier. Det passer mig fint. Efter sidste afsnit er alting alligevel glemt.