Læsetid: 4 min.

Automatiseret passion præger midaldrende kvartet

Jerusalem Quartet spillede både sig selv og musikken mere kedelig, end nogen af dem behøver at være
7. marts 2018

I få tilfælde forfølger ungdommen én. Men har man engang været ung og lovende, er det ofte et minde, der bliver hængende ved én et stykke ind i voksenalderen. Jerusalem Quartet var engang en ung og lovende strygekvartet, og det er de på en måde stadig. Dels fordi de har en del ungdommelighed konserveret i deres sammenhold, dels fordi det tager mange år at blive gammel som strygekvartet.

De fire musikere i Jerusalem Quartet fandt sammen i deres studieår på konservatoriet i Jerusalem i slutningen af forrige århundrede og oplevede en tidlig succes. De må have 25 års jubilæum i år, men der er stadig et stykke vej til de grå hårs autoritet, og Jerusalem Quartets kendetegn er stadig passion og præcision leveret med en god portion fysisk frihed.

Det vil sige – de sidder stadig ikke stille på stolene, men på den anden side er de efterhånden så samspillede og drevne, at de små hop og rotationer – gerne synkrone for første og anden violin – kunne synes mere automatiserede end drevet af ungdommelig vildskab.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu