Læsetid: 4 min.

Bekvem og klichéfyldt gennemgang af det universitetspolitiske landskab

Universiteterne skal være en vidensbaseret forandringskraft og fungere som eksperimenternes hus i det moderne samfund, skriver Maja Horst fra KU og Alan Irwin fra CBS. Det er svært at være uenig, men også forbløffende pauvert, hvad de to har at byde på
Universiteterne skal bidrage til at »skabe et godt samfund,« og de er »ikke en udgift for samfundet, men en investering i vores fælles fremtid,« er nogle af banaliteterne i den seneste bog i rækken af Moderne Ideer

Universiteterne skal bidrage til at »skabe et godt samfund,« og de er »ikke en udgift for samfundet, men en investering i vores fælles fremtid,« er nogle af banaliteterne i den seneste bog i rækken af Moderne Ideer

Henning Bagger

9. marts 2018

»Debatterne om universiteterne er kørt fast.« Sådan lyder anslaget i en lille orange diskussionsbog, der indgår i Informations Forlags serie Moderne Idéer. Den er skrevet af et tandempar, bestående af formidlingskommunikationsprofessor Maja Horst fra Københavns Universitet og entreprenørskabs- og innovationsprofessor Alan Irwin fra Copenhagen Business School.

Hvor Stefan Hermann, rektor for Professionshøjskolen Metropol i København, benyttede sig af et retorisk effektivt, men stærkt fortegnet plot i pamfletten Hvor står kampen om dannelsen? (Moderne Ideer, nummer 2, 2016) og påstod, at der kun eksisterer to dominerende positioner i dagens uddannelsespolitiske landskab og betitlede dem henholdsvis den politisk-administrative fløj og den pædagogisk-konservative fløj, så påstår de kongeniale genbrugsteoretikere Horst og Irwin under to lidt anderledes vinklede overskrifter, at det universitetspolitiske landskab domineres af en konflikt mellem to modsatrettede synspunkter.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Steffen Gliese

Universitetet er selvfølgeligt reaktionært, for de undersøger og tolker det allerede indtrufne, det skaber ikke luftkasteller.