Læsetid: 4 min.

Giv os flere robotstemmer og færre lektier, Kurt Strand

I mange år var Mennesker og medier det sted, danskerne gik hen for at blive orienteret om medier. Siden 2016 har de også haft Radio24syvs gadedrengede konkurrent. Q&A, som den hedder, føles mere amatøristisk, men også sjovere og mere overraskende end Kurt Strands pæne P1-program
Det sjoveste, jeg kan huske at have hørt i Mennesker og medier, var, da Lasse Jensen for nylig var gæst, og vært Kurt Strand kom til at hælde et glas vand ned i pulten til sidst i programmet, så deres stemmer blev lavet om til noget, der lød som robotstemmer fra det ydre rum. Det var befriende.

Det sjoveste, jeg kan huske at have hørt i Mennesker og medier, var, da Lasse Jensen for nylig var gæst, og vært Kurt Strand kom til at hælde et glas vand ned i pulten til sidst i programmet, så deres stemmer blev lavet om til noget, der lød som robotstemmer fra det ydre rum. Det var befriende.

Martin Dam Kristensen

22. marts 2018

Mennesker og medier er en P1-institution, ikke mindst takket være den mangeårige vært Lasse Jensen, som i dag sidder trygt og godt på sit kontor herinde på Information. Jensen blev en kort overgang erstattet af Zetlands Hakon Mosbech, men i dag styrer en anden af dansk journalistiks grand old men, Kurt Strand, løjerne. Kurt Strand, der har været Deadline-vært og udgivet bøger om at interviewe, er så meget journalist, at fredagsbaren på Journalisthøjskolen er opkaldt efter ham: Kurt Strandbar.

Man skal være ærkejournalist for at beværte Mennesker og medier, og det er han. Hans viden og overblik er imponerende, og han har ikke mindst en vidunderligt behagelig radiostemme.

Men programmet overrasker sjældent.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Cristina Nielsen

Det er substansen, der tæller, og desuden kan jeg godt lide en mere sobert stil, derfor kan jeg godt lide programmet på P1 som det er. Det er godt at forskellige smag kan tilfredsstilles forskellige steder, så det er fint med forskel.

Marie E. Rasmussen, Marianne Borgvardt og Karsten Aaen anbefalede denne kommentar
Torben Lindegaard

@Rasmus Elmelund

Jeg lytter ikke selv til Radio 24/7 - og har altså ikke hørt Q & A.

Men hvor er det dog bare rigtigt, at benævne Jakob Kwon TV 2’s komiske Ali.

Jeg hørte ham snakkes vand opad i Reflektor - og følte mig i den grad talt ned til.
Jeg indrømmer, at jeg blev noget så irriteret på fjolset;
men OK - komiske Ali er godt nok.