Læsetid: 2 min.

Hakkende ungdomsroman om (selv)had og seksualitet

I den meget korte form i Gyldendals Spurt-serie kommer Tomas Lagermand Lundmes korte sætninger til kort
Man skulle måske tro, at den korte form i ‘Had mig, elsk mig‘ ville være skræddersyet til en stilistisk minimalist som Tomas Lagermand Lundme, men sætningerne mangler omhu.

Man skulle måske tro, at den korte form i ‘Had mig, elsk mig‘ ville være skræddersyet til en stilistisk minimalist som Tomas Lagermand Lundme, men sætningerne mangler omhu.

Ritzau Scanpix

9. marts 2018

»Store historier. Kort fortalt«. Sådan lyder sloganet for Gyldendals spurt-serie målrettet unge læsere. Og man må sige, at det er dækkende for Tomas Lagermand Lundmes bog Had mig, elsk mig om Bjørn, der har svært ved at forlige sig med, at hans bedste ven er sprunget ud som bøsse, og de tanker og følelser, det sætter gang i hos ham selv.

Bogen har det hele: mobning, gruppepres, seksualitetsafsøgning, kærlighed, had, selvskade og selvhad. Og intet af det virker som usandsynligt indhold i en identitetskriseramt teenagedrengs hverdag, når Tomas Lagermand Lundme fortæller. Han har en udpræget sensibilitet over for ungdommens indre splittelse mellem selvkonstruktion og selvdestruktion.

Bjørn er venner med den imponerende rationelt tænkende Johan, der er sprunget ud som bøsse i en alder af femten år. Bjørn er nærmest rasende over det: Man kan da ikke vide, om det holder!? mener han. Det siger han til Johan, og bag hans ryg får han afløb over for hadet mod Johans erklærede seksualitet, der selvfølgelig er had til hans egen manglende evne til at erklære noget som helst. Det er en hård, men sympatisk fortælling om at acceptere sig selv.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu