Læsetid: 8 min.

Imperiernes kirkegård

Steve Colls ’Directorate S’ er historien om USA’s hemmelige krige i Afghanistan og Pakistan siden 9/11. Og med Afghanistan som eksempel er det en lektion i ydmyghed over for hvilke problemer ude i verden, civile som militære, vi overhovedet kan samle os om at fikse
9. marts 2018

Directorate S er historien om CIA’s og USA’s hemmelige krige i Afghanistan og Pakistan siden 9/11. Historien handler om skæg og blå briller, paramilitære styrker, droner med missiler og om endeløse kontorsessioner, hvor vigtige – men ukendte – beslutningstagere langt nede i de organisatoriske myndighedshierarkier forsøger at give strategisk retning til en konflikt, der startede efter terrorangrebet den 11. september. I USA’s optik begyndte konflikten som et svar på terrorangrebet, men i virkeligheden var den kun et nyt kapitel i en årtier gammel regional strid.

Bogen er forfattet af stjernejournalisten Steve Coll fra The New Yorker. Før det – fra 1989 – var han på Washington Post blandt andet som korrespondent i Sydasien, som han siden har dækket i forskellige funktioner. Takket være årtiers erfaring med at beskrive amerikansk udenrigspolitiks udmøntning har Coll et enormt netværk i Washington, DC’s nationale sikkerhedsjungle. Sidst, men ikke mindst, har han udgivet en række bøger, hvor særligt én, Ghost Wars, stikker ud.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Poul Erik Riis
  • Michael Hullevad
Poul Erik Riis og Michael Hullevad anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu