Læsetid: 2 min.

Ingvar Johnsrud leverer kvalificeret genbrug med sin nye krimi

Det er, som om Ingvar Johnsrud, den nye stjerne i norsk kriminallitteratur, overgør sit åbenlyse talent i roman om forhenværende elitesoldater
16. marts 2018

Hvis man læser mange krimier, slår det en, at der er et omfattende genbrug af elementer. De kriminelle kan enten være arabere, russere, østeuropæere eller mafiosoer. Efterforskeren vil typisk have en assistent af anden etnisk oprindelse. Så kan der være en handlet thaipige, som måske endda holdes fanget i en kælder, og der kan være en konflikt mellem sikkerhedspolitiet og de lokale strømere, som vi holder med. Efterforskeren har selvfølgelig vrøvl hjemme, fordi han aldrig er rigtigt til stede.

Det kan være i orden, da krimien er en genre med konventioner, man helst ikke skal fjerne sig for meget fra, og alt afhænger naturligvis af udførelsen. Men en kliché, der i disse år slides irriterende på, er, at personerne viser deres følelser af ubehag ved at brække sig.

Ingvar Johnsruds nye roman Kalypso er mere af det samme, men, okay, langt hen ad vejen kvalificeret genbrug.

Johnsrud er den nye stjerne i norsk krimilitteratur. Debuterede for to år siden med Wienerbroderskabet, hvor temaet har med en religiøs sekt og terror at gøre. Den fik en formidabel modtagelse.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu