Læsetid: 2 min.

Kim Fupz’ nye roman er beslægtet med Helle Helle, bare udført håndfast og kompetent snarere end præcist, elegant, overlegent

Kim Fupz Aakesons spinkle roman strækker sit stof til det yderste. Men Fupz Aakeson kan skrive og komponere en scene
Nogle gange er det, som om Bådens navn er bange for, at man som læser tænker selv. Der kommer hele tiden en situation til, som forklarer os tingene ekstra tydeligt. Men, altså, Kim Fupz Aakeson kan godt skrive og komponere en scene.

Nogle gange er det, som om Bådens navn er bange for, at man som læser tænker selv. Der kommer hele tiden en situation til, som forklarer os tingene ekstra tydeligt. Men, altså, Kim Fupz Aakeson kan godt skrive og komponere en scene.

Sofie Mathiassen

9. marts 2018

Der er en ret interessant stemning i begyndelsen af Kim Fupz Aakesons spinkle roman Bådens navn. Vor fortæller, den snart 60-årige fængselspræst Susse, er helt fanget i sin hverdags trummerum og er også fuld af lede over for den. Hun er så træt af sin mand, Mugge – han skal snart på pension, han køber helt glad en sejlbåd, han går i stå i havearbejdet.

Hun har hverken lyst til endnu en dag med de samme rutiner eller lyst til noget andet. Følelserne er slidt ned, simpelthen. Så går hun gennem dagene, vrisser lidt og er lidt venlig, som det nu passer sig, tager sine samtaler med de indsatte på rutinen, orker ikke at være nærværende over for nogen. Det er den begyndende alderdom som idyl og mareridt på samme tid, tristessen ved, at der ikke skal ske mere i ens liv, tristessen ved, at det både er forfærdeligt og, egentlig, meget bekvemt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu