Læsetid: 4 min.

Krimikongen af Stockholm hedder Jens Lapidus, og hans nye krimi ’Top Dog’ er tip top

Stockholm er storbyen, hvor det mest perfekte og det mest snavsede løber sammen. Jens Lapidus har med ’Top dog’ skrevet den afsluttende roman i en krimitrilogi, der med sin hypermoderne slang ikke mindst taler til ’Skam’-generationen
Selvom Jens Lapidus ligger i slipstrømmen af berømte forgængere, har han været i stand til at skabe sin egen, personlige profil i krimigenren.

Selvom Jens Lapidus ligger i slipstrømmen af berømte forgængere, har han været i stand til at skabe sin egen, personlige profil i krimigenren.

Lotte Fernvall

16. marts 2018

Altid rart at læse en krimi af en mand, der ved noget, meget, om det, han skriver om. Det gør svenske Jens Lapidus, der i mange år arbejdede som forsvarsadvokat i Stockholm og desuden har taget kurser i nationaløkonomi, idéhistorie, filosofi samt medie- og kommunikationsvidenskab. Sådan der. Han arbejdede også i nogle år med businessjura i et privat advokatfirma.

Han er en værdig arvtager efter store forgængere som Sjöwall og Wahlöö, Henning Mankell og Stieg Larsson, som gjorde Sverige til nordiske mestre i krimier på bog, selvom både Norge og Danmark også er kommet godt med. Årsagen til, at han endnu ikke er så bredt kendt i Danmark, er, at vi endnu ikke har set tv-serier med hans signatur, men de er på vej.

Derimod har nogle set filmatiseringen af hans debutbog, Snabba Cash, som gav ham et øjeblikkeligt gennembrud.

Selvom han ligger i slipstrømmen af berømte forgængere, har han været i stand til at skabe sin egen, personlige profil i genren. Hvor de nævnte er relativt langsomme og lysende tydelige, ’klipper’ han hurtigt mellem scenerne og dramatikken.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu