Læsetid: 5 min.

Lollikes 68-teater er en fest, der fiser ud

Christian Lollikes ambivalente status over arven fra 1968 på Det Kongelige Teater er en slags jævnt underholdende og uhyggelig udgave af ’Hair’, skåret over dramatikerens gode, men genkendelige skabelon. Den virker som altid, men er uden svar på, hvordan vi og Lollike selv kommer videre
Som en karikatur hænger håret anonymiserende ned over skuespillernes ansigter i ’68’.

Som en karikatur hænger håret anonymiserende ned over skuespillernes ansigter i ’68’.

Pressefoto

20. marts 2018

Der er mindst to måder, hvorpå en forestilling om ungdomsoprøret i 1968 50 år efter kunne være frygtelig og mislykket. Den kunne være en nostalgisk fejring af en fest, der for længst er forbi – uden kritisk distance. Og den kunne, med en mismodig svælgen i tømmermændene fra festen, være ren ironisk nedpilning af fortidens vision om det nye samfund. Fortsat fortryllet eller alt for affortryllet.

Christian Lollike og mediscenesætter Tammi Østs 68 på Det Kongelige Teater er på en måde begge dele. Og den er ingen af delene.

Festen der fiser ud

Der er noget grundlæggende skizofrent over forestillingen, der er bygget op om musikken fra oprørsårene, fra Jefferson Airplane til Bob Dylan. Skuespillerne (Marie Dalsgaard, Kristoffer Fabricius, Rasmus Fruergaard, Sicilia Gadborg Høegh, Karen-Lise Mynster, Peter Plaugborg, Johanne Louise Schmidt og Tammi Øst) spiller det overmåde og komisk langhårede (og gode!) band, der akkompagneret af DJ Turkman Souljah (Lawand Othman) spiller alle de gode gamle numre og mellem dem fremfører et stort mix af alle de gode gamle paroler.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Erik Karlsen
  • Ejvind Larsen
ingemaje lange, Erik Karlsen og Ejvind Larsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

John Damm Sørensen

Som tilskuer til oprøret i 1968, og nu som tilskuer til forestillingen om oprøret, må jeg blot sige, at stykket nok skulle have været anmeldt af en lidt ældre person.