Læsetid: 2 min.

Lone Theils seneste femikrimi bør behæftes med glosen ’narrefisse’

Krimi nummer tre fra Lone Theils har sin styrke i den ydre realisme og sin svaghed i plotkonstruktionen
Forlaget oplyser, at Lone Theils serie om Nora Sand er solgt til udgivelse i 16 lande. Disses forlæggere må formodes at ligge under for pengestærke russere eller, mere sandsynligt, sort magi.

Forlaget oplyser, at Lone Theils serie om Nora Sand er solgt til udgivelse i 16 lande. Disses forlæggere må formodes at ligge under for pengestærke russere eller, mere sandsynligt, sort magi.

Asger Ladefoged

16. marts 2018

Før glosen ’narrefisse’ forsvinder ud af det danske sprog, forekommer det nærliggende at hæfte den på en ny letløbende femikrimi fra journalist Lone Theils (f. 1971). To handlingsspor flettes sammen, men da det til slut viser sig, at det dramatisk bloddryppende af dem kun har fungeret som spændingsskabende krydderi på det andet, slappe, i grunden dybt trivielle spor, føler man sig som læser skuffet og snydt.

Den både kickboksende og sandhedssøgende Londonkorrespondent Nora Sand, der arbejder for det danske nyhedsmedie Globalt, og som krimifans muligvis vil kende fra Pigerne fra Englandsbåden (2015) og Den blå digters kone (2016), mødes på selveste Highgate Kirkegård (hvor Karl Marx og George Michael ligger – uden at kunne hjælpe) med en nigeriansk professor, der forsker i terrorbevægelsen Boko Haram. Dagen efter får Nora at vide, at manden bagefter blev fundet dræbt samme sted. Et øre er væk, hjertet er skåret ud af hans bryst, og tungen mangler. Vidste hr. Abioni mon for meget?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • ulrik mortensen
Niels Duus Nielsen og ulrik mortensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Nike Forsander Lorentsen

Erik Skyum-Nielsen, endnu en mand som ikke har fattet en brik af #metoo, med sin n........e i sin kritik af Lone Theils nye krimi. Men ikke forbavsende han er jo kun en mand. Men den krimi er sikkert endnu mere læseværd nu.