Læsetid: 2 min.

Mennesker og stereotyper i opløsning

I Karen M. McManus’ ungdomsroman ’Én af os lyver’ sker et mord, men det er årsagen og konsekvensen, ikke opklaringen, der gør krimien til spændende og perspektivrig læsning
16. marts 2018

Man kan næsten se Emilio Estevez og Molly Ringwald for sig og høre Simple Minds »Don’t you (forget about me)«, når man læser de første sider i Én af os lyver. Ligesom i John Hughes’ legendariske ungdomsfilm fra 1985 The Breakfast Club er fem high school-elever indkaldt til eftersidning.

»Stræberen, stjernen, pusheren, skønheden«, som der står uden på forlaget Carlsens danske udgave af Karen M. McManus’ New York Times-bestseller. Og så tilføjelsen: »Et mord.« For kort efter eftersidningen er gået i gang ligger den femte elev og raller på gulvet. Hans nøddeallergi har slået ham ihjel. Men var det et hændeligt uheld – eller var det mord?

Ungdomsromanen får et tvist i Karen M. McManus’ spændende krimi, der ikke handler så meget om mordet, men om, hvad det gør ved en gruppe unge mennesker, der tilsyneladende ikke har meget andet tilfælles, end at blive anklaget for et mord i et lukket rum.

Vil de begynde at beskylde hinanden eller vil den mistænksomhed, som omverdenen møder dem med, forene dem på tværs af forskelligheder?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu