Læsetid: 5 min.

Når det handler om morskabsteater, er den sikre vej i forvejen brolagt af Linje 3. Det er ikke der, ’Den Korte Weekendavis’ skal gå

Den Korte Radioavis’ superstjerner Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun showdebuterer med det gennemførte og velkomponerede ’Det Skide Show’, der skal passe på med ikke at blive alt for skridsikkert sjovt for de faste fans
Den Korte Radioavis’ superstjerner Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun showdebuterer med det gennemførte og velkomponerede ’Det Skide Show’, der skal passe på med ikke at blive alt for skridsikkert sjovt for de faste fans

Thorkild Amdi

8. marts 2018

I filmen Stardust Memories af Woody Allen sidder en filminstruktør (spillet af Allen selv) til premieren på sin nye film. Han er særlig spændt, det er en alvorlig og dybfølt film. Men ikke mange scener når at køre hen over lærredet, før latterbrølet fra publikum begynder. Tilskuerne betragter filmen som en komedie, mens ophavsmanden selv sidder med tårer i øjenkrogene. Komikken, men især tragedien, er til at få øje på.

På dansk grund er der vel næppe noget mere bevægende og krystalklar eksempel på Fortællingen om Det Morsomme Menneskes Forbandelse end salig Dirch Passers legendariske optræden på Aveny Teatret i 1961 i rollen som den småretarderede Lennie fra Steinbecks Mus og Mænd.

Hvorfor akkurat lige den rolle var så tiltrækkende for ham, kan være svært at forstå, men Dirch Passer havde siden teaterskolen drømt om lige præcis den rolle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Det er givetvis - højst sandsynligt et "skidegodt" show.
Men oh hvor man dog savner og mangler Den korte radioavis - den mest relevante og saglige nyhedsdækning i Dronningeriget;)