Læsetid: 3 min.

Superhelteserien ’Jessica Jones’ er en vidunderlig manifestation af kvindekraft i #MeToo-tider

Med store kræfter følger stort vanvid. Det må superhelten og privatdetektiven Jessica Jones sande i anden sæson af Netflix-serien ’Jessica Jones’, der med så mange spændende kvinder foran og bag kameraet bliver en art feministisk manifest i en #MeToo-tid, hvor der virkelig er brug for det
Superhelten og privatdetektiven Jessica Jones (Krysten Ritter) er i anden sæson af Netflix- og Marvel-serien på jagt efter de mennesker, der gav hende superkræfter.

Superhelten og privatdetektiven Jessica Jones (Krysten Ritter) er i anden sæson af Netflix- og Marvel-serien på jagt efter de mennesker, der gav hende superkræfter.

David Giesbrecht

23. marts 2018

Der er kvinder både foran og bag kameraet på Netflix og Marvels fremragende superhelteserie Jessica Jones, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt. Og i anden sæson af serien, der lige nu kan ses på Netflix, er der kun skruet op for det kvindelige islæt – f.eks. er samtlige afsnit instrueret af kvinder og de fleste skrevet af kvinder – det er lidt af en revolution og en vidunderlig manifestation af kvindekraft i en tid præget af #MeToo og #TimesUp.

Samtidig er der tale om en serie, der på alle måder handler om kvinder og deres mange kampe – både med sig selv og med en omverden af mænd, som har svært ved at acceptere det, hvis de er alt for stærke, begavede og direkte. Det gælder selvfølgelig hovedpersonen, superhelten og privatdetektiven Jessica Jones (Krysten Ritter), der har det med at slå, før hun stiller spørgsmål. Men det gælder også flere af seriens mange, spændende kvindefigurer.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Niels Duus Nielsen
  • Eva Schwanenflügel
  • Katrine Damm
  • Thomas Olsen
Niels Duus Nielsen, Eva Schwanenflügel, Katrine Damm og Thomas Olsen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Niels Duus Nielsen

Og hvis man er til den lettere genre, er der også "Agent Carter", hvor frk. Carter i en meget mandschauvinistisk efterkrigstid giver alle de mandlige agenter baghjul. Den unge kvindelige agent er ikke hverken splittet eller misbrugt, men hun bærer ligesom Jones på en stor sorg. Hvilket ikke forhindrer hende i være den, der har de metaforiske bukser på, selv om hun konsekvent er yndig, meget feminin og altid klædt i tækkelig kjole.

Mads Jakobsen

Ja, jeg kunne ikke komme igennem Agent Carter. Alt det fokus på hvordan "onde" mænd talte til kvindelige sekretærer og servitricer, alt imens en mandlig agent stilfærdigt humpede rundt på krukker i baggrunden. Han havde nemlig mistet sit ben på Guadalcanal.

Niels Duus Nielsen

Den britiske butler er det hele værd. Okay, det er rent kitsch, men jeg kan godt lide kitsch. Og så sparker hun røv, agent Carter.