Læsetid: 4 min.

Udstilling genfortryller forestillingen om en verden uden diskrimination

Utopien er både aktivistisk og fabulerende i udstillingen ’Shaking the Habitual: What is your utopia?’, der med sit stærke eventprogram udfordrer publikum til at deltage i nye fællesskaber
Nanna Lysholt Hansens 3D-printede klitorisfigurer i et utal af farver og materialer flokkes skamløst amorfe i hjørnerne, som om de allerede har dannet et nyt samfund uden tilhørende kroppe. Værket hedder ’The Chthonic Ones/Anatomy of the Chthulucene’ (2016-2018).

Nanna Lysholt Hansens 3D-printede klitorisfigurer i et utal af farver og materialer flokkes skamløst amorfe i hjørnerne, som om de allerede har dannet et nyt samfund uden tilhørende kroppe. Værket hedder ’The Chthonic Ones/Anatomy of the Chthulucene’ (2016-2018).

Kristian Touborg

13. marts 2018

Udstillingsstedet Meter på Nørrebro er kendt for en eksperimenterende kuratorisk praksis. Ofte varer udstillinger op til et halvt år, hvilket giver tid og plads til at involvere en stor variation af kunstnere og perspektiver. Samtidig giver det tid og plads til at fortryde, forandre eller udvide udstillingerne hen ad vejen.

I anledning af den nyåbnede udstilling Shaking the Habitual: What is your utopia? har scenograf Marie Moberg stået for en total ombygning af Meter. En handicaprampe slanger sig fra indgangsdøren og op til det store udstillingsrum. Her stikker radiatoren op af et hul i gulvet, og synliggør, at gulvet er blevet hævet i hele galleriet.

Et mønster i gulvet rummer over 20 små skamler, man selv kan trække op og placere forskellige steder i rummet eller bygge en scene med, hvorved man frigør siddepladser i det blåmalede hul, der kommer til syne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu