Læsetid: 2 min.

’Vejen til Alberta’ læner sig op ad klassiske amerikanske romaner, men er sær og sentimental

Brian Dan Christensens bud på en stor amerikansk roman mangler nuancer og interessante karakterer
’Vejen til Alberta’ læner sig op ad klassiske amerikanske romaner. Rejsen gennem landet leder blandt andet tankerne hen på John Steinbeck, mens handlingen er inspireret af ’The Great Gatsby’. Forskellen er dog, at Philip Boothman ikke er stærk nok som karakter til at bære en hel bog.

’Vejen til Alberta’ læner sig op ad klassiske amerikanske romaner. Rejsen gennem landet leder blandt andet tankerne hen på John Steinbeck, mens handlingen er inspireret af ’The Great Gatsby’. Forskellen er dog, at Philip Boothman ikke er stærk nok som karakter til at bære en hel bog.

Bo Amstrup

28. marts 2018

Vietnamveteranen Howard Walker og musikeren Philip Boothman har kendt hinanden siden sidst i 1970’erne, hvor Howard var så godt som hjemløs, mens Philip allerede var verdensberømt.

Howard er både sikkerhedsvagt, pedel og en slags barnepige for manden, der ikke kun er »alt for kendt og alt for distræt til at blive overladt til sig selv for længe ad gangen«, men også sær og reserveret; han giver kun én koncert om året, som altid er udsolgt og automatisk får mytologisk status.

Men alting ændrer sig, da unge Ida Granby møder op til Philips koncert og overrækker ham et brev. Ida er datter af en dansk mand, der angiveligt reddede Philips liv som ung ved at trække ham op fra en iskold sø efter en druktur, og i brevet beder han ham om at vise Ida rundt i New York og hjælpe hende med musikkarrieren. Men i stedet forelsker Philip sig i hende, og efter deres korte affære dør Ida under mystiske omstændigheder.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu