Læsetid: 4 min.

’Battle of The Sexes’ fører kvindekamp med ketsjere i 70’ernes mandehørm

En morsom og rørende 70’er-nostalgisk film, som påpeger, at der ikke er noget at være nostalgisk over – i hvert fald ikke når det kommer til kønsroller og seksualmoral i datidens USA. En datid, hvor magtens mænd syntes, at kvindelige tennisstjerner, der ville have ligeløn, var til grin. I ’Battle of The Sexes’ erfarer vi, hvem der ler sidst
»Den amerikanske melodramakomedie Battle of The Sexes handler om kvindekamp med ketsjere« skriver Ralf Christensen. 

»Den amerikanske melodramakomedie Battle of The Sexes handler om kvindekamp med ketsjere« skriver Ralf Christensen. 

Melinda Sue Gordon

13. april 2018

Det virker lodret forkert. En tv-journalist er i gang med at interviewe tennisstjernen Rosie Casals uden for banen. Sagen er, at den mandlige journalist holder den betragtelig mindre kvinde om skulderen under hele interviewet, ja, til sidst har han armen rundt om hendes hals.

Scenen er fra den aktuelle film Battle of The Sexes og virker absurd i dag, hvor man ville man have skreget chikane fra alle byens tage. Men det var – som man siger – en anden tid. Nærmere bestemt 1973. I journalistens faste og stadig mere intime greb om Casals afsløres en vanemæssig patronisering af kvindekønnet og et fast adgangskort til smålummer omgang med kvindekroppen. I det greb gemmer sig al mulig grund til kvindekamp. Og det får vi i filmen og i tenniskampen, som interviewet er en optakt til, nemlig den legendariske – og virkelige – Battle of The Sexes-kamp, hvor Rosie Casals kollega og ven Billie Jean King skal dyste med Bobby Riggs.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
  • Eva Schwanenflügel
David Zennaro og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu