Læsetid: 3 min.

Cardi B er en ny stor stemme i hiphoppen

Den amerikanske rapper Cardi B bider sig med sit nye album fast som en regulær kunstner på hiphopscenen. Hun tager chancer, er alsidig og gør alle idéer om, at hun skulle være et one-hit wonder til skamme. Det gør det selvfølgelig endnu mere ærgerligt, at hun har aflyst sin koncert ved årets Roskilde Festival
Cardi B optræder til iHeartRadio Music Awards, hvor hun også fandt prisen som Best New Artist 2018.

Cardi B optræder til iHeartRadio Music Awards, hvor hun også fandt prisen som Best New Artist 2018.

Mario Anzuoni

17. april 2018

Historien går ofte, at Cardi B brugte musikken til at komme væk fra livet som stripper. At hun som en millenniumgenerationernes Askepot blev reddet fra sin triste skæbne, og at hun nu har lagt dette kapitel bag sig. Hendes egen sandhed er en anden.

Dansen fik hende ud af et dårligt forhold og tilbage i skole. Hun tjente gode penge på det, og hun brugte det som platform for en begyndende celebrity-status på de sociale medier. Og så lærte hun nogle vigtige ting af de russiske piger, hun arbejdede med – noget, som hun på en vis måde har brugt i sin musik.

Hun lærte, at hun kunne udnytte de mænd, der ikke behandlede hende ordentligt. At hun kunne vende situationen og tømme deres tegnebøger, mens de kiggede væk. Og hun fandt ud af, at der var en høj grad af empowerment i at vide, at dette var en mulighed – også uden for stripklubben.

På sit gennembrudshit »Bodak Yellow« indtog hun denne rolle som en boss lady, der ikke finder sig i noget, og som vender alle situationer til egen fordel.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu