Læsetid: 2 min.

Dansefilmen ’Bobbi Jene’ er en lang undersøgelse af anstrengelse og nydelse

Den danske instruktør Elvira Lind portrætterer i sin amerikanskproducerede dokumentarfilm den moderne danser Bobbi Jene Smiths kunstneriske frigørelsesproces
Bobbi Jene er en film om at overgive sig til helt vild kropslighed. 

Bobbi Jene er en film om at overgive sig til helt vild kropslighed. 

PR Foto

20. april 2018

Danseren Bobbi Jene Smith er 29 år, da hun beslutter sig for at forlade det israelske dansekompagni Batsheva, der har ikonisk status i moderne dans.

I en af dokumentarfilmen Bobbi Jenes første scener sidder hun på en fortovsrestaurant i Tel Aviv med Batshevas leder, Ohad Naharin, og fortæller, at hun vil rejse hjem til USA og stå på egne kunstneriske ben. Ohad var grunden til, at Bobbi Jene droppede ud af en prestigiøs danseuddannelse i New York og flyttede til Tel Aviv for at tilegne sig det frie og intuitive bevægelsessprog ved navn Gaga, han står bag. 

En overgang var han hendes elsker, de sidste otte år har han været en mentor for hende, men nu vil hun videre med sit eget. Han lytter, spiser en rest fra hendes tallerken og nikker forstående.

Et udramatisk, men tydeligt anslag, der lægger op til en historie om en kunstnerisk løsrivelsesproces. Bobbi Jene har skabt sig en tilværelse i Israel, men føler sig alligevel ikke hjemme her. Splittelsen mangedobles af det intense, totalt forgabte forhold, hun har til den ti år yngre kollega Or Schraiber.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu