Læsetid: 3 min.

Fatih Akin har skabt en ubærligt hjerteskærende fortælling, som ikke helt holder kadencen

Med en fremragende Diane Kruger i front får Fatih Akins Golden Globe-vindende ’Ud af intet’ skabt en næsten ubærligt hjerteskærende fortælling om forløbet efter en terrorbombe i Hamborg – og om den farlige hævntørst, når ulykkelige mennesker ikke har noget at miste
Med en fremragende Diane Kruger i front får Fatih Akins Golden Globe-vindende ’Ud af intet’ skabt en næsten ubærligt hjerteskærende fortælling om forløbet efter en terrorbombe i Hamborg – og om den farlige hævntørst, når ulykkelige mennesker ikke har noget at miste

Camera Film

12. april 2018

Siden tyske Fatih Akin bragede igennem med Mod muren i 2004, har han brugt sine tyrkiske rødder som afsæt for dramatiske eller kulørte kulturmødefortællinger.

Dokumentarfilmen Crossing the Bridge inviterede året efter til en rejse gennem Istanbuls musiklandskaber, og i den lettere ende af skalaen har han budt på fusionskøkkenkomedien Soul Kitchen om konflikterne mellem en tysk-græsk kok og lokale ’ganeracister’.

Akin har imidlertid også en mere alvorlig side, som bl.a. er kommet til udtryk i hans ’kærlighed, død og djævel’-trilogi, der indledtes med Mod muren’s rå kærlighedshistorie. Anden del af trilogien var dramaet På himlens kant, hvor et dødsfald i det tyske udløste en rejse efter svar til Tyrkiet, mens tredje del, The Cut (som ikke fik dansk premiere), var et skuffende historisk rod om en mand, der efter at have overlevet det armenske folkedrab, rejser ud i verden for at finde sine bortkomne døtre.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu