Anmeldelse
Læsetid: 2 min.

Filmatiseringen af det gamle arkadespil ’Rampage’ leverer King Kong-inspireret standardaction

Højhusene segner et efter et, mens biler og mennesker flyver gennem luften, fordi nogle rovdyr ved en fejl har fået deres gener manipuleret og er blevet til monstre. Heldigvis har Dwayne Johnsons rolle både de muskler og den dyrevenlighed, der skal til for at redde dagen
Højhusene segner et efter et, mens biler og mennesker flyver gennem luften, fordi nogle rovdyr ved en fejl har fået deres gener manipuleret og er blevet til monstre. Heldigvis har Dwayne Johnsons rolle både de muskler og den dyrevenlighed, der skal til for at redde dagen

Pressefoto

Kultur
13. april 2018

Ude i rummet sker der noget helt vildt uheldigt: En skruppelløs virksomhed har indrettet en mindre rumstation som laboratorium for genmanipulation med henblik på biologisk krigsførelse. Forsøgene har taget en uventet drejning, og forsøgsdyret har nu udviklet sig til en ekstremt aggressiv, monstrøs kæmperotte, som går totalt amok, dræber alle, smadrer alt.

Den sidste overlevende af de arme forskere forsøger at redde det præparat, der er blevet testet på rotten, men desværre ender kapslerne med det farlige stof som rumaffald, der rammer Jordens overflade tre steder i USA. 

Før den amerikanske offentlighed har set sig om, er landets sikkerhed truet af en gigantisk ulv, en enorm alligator og en kollosal albinogorilla. Helt vildt uheldigt. 

Vor tids bøf

Så er scenen sat for Rampage Out of Control, en actionfilm baseret på et king kong-inspireret
arkadespil fra 1980’erne med vor tids bøf, Dwayne Johnson, i hovedrollen som primatologen Davis Okoye. Rampage betyder noget i retning af bersærk, at gå amok og hærge hensynsløst. Det opsummerer nogenlunde filmens handling.

Som det narrative klister, der får actionscenerne til at hænge sammen som en historie, har filmen historien om venskabet mellem Davis og gorillaen George (der passende nok deler navn med Peter Pedal på originalsproget engelsk).

Davis reddede George fra krybskytter, da den var spæd, og den bor nu i det lækre gorillareservat i San Diego, hvor Davis arbejder. Han har endda lært aben tegnsprog, så de kan tale om, at det er okay at være bange, og drille hinanden, som de to gode mandevenner, de er.

Det er dog ikke så meget venskabet, der bliver sat på prøve, da George en morgen vågner op med superkræfter og en støt stigende vækstkurve. Det er Davis, der skal vise, hvad han duer til i kampen for at redde sin bedste ven – der jo ikke kan gøre for, at menneskeligt overmod og uregulerede videnskabelige fremskridt har fucket ham op – og den amerikanske storby, som George (og de sekundære monstre, ulven og alligatoren) går bersærk i.

Davis får hjælp af biokemikeren Kate Caldwell (Naomie Harris), som arbejdede for det onde søskendepar bag Wyden-koncernen, som har udviklet genteknologien, der gør almindelige rovdyr til uovervindelige uhyrer. Marcus og Claire Wyden (Jake Lacy og Malin Akerman) er nogle halvsjove karikaturer på henholdsvis en tøffelhelt og en superskurk (med kælerotte), ligesom den overtexanske hemmelige agent Russell (Jeffrey Dean Morgan) er det. 

Actionscenerne er ikke svimlende orkestreret, men dog gavmilde med eksplosioner, sammenstyrtninger, brændende flyvemaskiner og biler, der bliver kylet gennem luften. En gang i mellem kammer scenernes højdepunkter over og bliver lidt fjollede, som når f.eks. kæmpeulven opfatter en helikopter som en lækker snack.

Andrew Lockintons musik er pompøs og forudsigelig, actiontrommerne varsler lige præcis den hæsblæsende jagt, man regner med, men Rampage Out of Control er også fra start til slut filmen for dem, der gerne vil se standardaction. 

’Rampage Out of Control’. Manuskript: Ryan Engle m.fl., baseret på arkadespillet ’Rampage’. Instruktion: Brad Peyton. Amerikansk. Biografer over hele landet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her