Læsetid: 4 min.

Hygge med kulørte striber

Einar Már Gudmundsson har i sin nye roman ’Pasfotos’ sat sig lige lovligt vel til rette i en lænestol foran kaminen, hvorfra han jovialt lader munden løbe over af lystige ungdomsminder, anekdoter og den store forelskelse
6. april 2018

Der er noget opmuntrende over, at man aldrig rigtigt ved, hvad der kommer ud af et forfatterskab. Den uigennemskuelige kraft i selve forfattergerningen, eller måske snarere skriveprocessen, har altid potentialet til at overraske fundamentalt. En forfatter, der har skrevet værker, som aldrig rigtigt har appelleret til én, skriver pludselig en fremragende bog, man slet ikke ville have kunnet forudsige, ligesom det selvfølgelig – mindre morsomt – også kan gå den anden vej.

Einer Már Gudmundsson er som bekendt en rutineret islandsk gigant, der har vundet en masse priser og anerkendelse, ikke mindst Nordisk Råds Litteraturpris. Men ikke blot har Gudmundsson sit litterære cv på det tørre, forfatterens fortællerstemme i den nye roman Pasfotos, der læner sig tæt op ad sit eget yngre jeg, fremstår også helt igennem behagelig. Det er joviale, venlige, rummelige, kærlige og tolerante toner, der strømmer ud af fortælleren Halli, der ser tilbage på sin ungdom i 70’erne.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu