Læsetid: 5 min.

Ida Auken gør med sin bog ikke danskhed mere interessant

Ida Auken ønsker med sin nye bog ’Dansk’ at et give et bud på en ny position i værdikampen om danskhed, flygtninge og religion. Det lykkes ikke
Hvis vi føler os truede på vores kultur, skyldes det ifølge Auken ikke islam, men derimod at vi kender vores kultur, vores historie og vores kulturarv for dårligt.

Hvis vi føler os truede på vores kultur, skyldes det ifølge Auken ikke islam, men derimod at vi kender vores kultur, vores historie og vores kulturarv for dårligt.

Louise Herrche Serup

20. april 2018

Hvad betyder det at være dansk? Man kan ikke sige, at dette spørgsmål har manglet politisk opmærksomhed. Ifølge De Radikales Ida Auken har denne tale dog hidtil handlet mere om at stirre sig blind på det, der er anderledes end os selv, end om at »kigge indad og finde ud af, hvem vi selv er«.

Hvis vi føler os truede på vores kultur, skyldes det ifølge Auken ikke islam, men derimod at vi kender vores kultur, vores historie og vores kulturarv for dårligt. Vi skal altså længere ind, vi skal helt ind og genfinde vores kulturelle selvtillid, og det er, hvad Auken med sin nye bog ønsker at hjælpe til med.

I bogens tre første kapitler udfolder hun det, der med egne ord er en ny placering i værdikampen. I bogens øvrige kapitler giver hun sit værdipolitiske bud på, hvordan Danmark skal stille sig i forhold til spørgsmål om klima, miljø, teknologi, EU og velfærdsstaten.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Britta Hansen
  • Niels Duus Nielsen
  • Carsten Nørgaard
Britta Hansen, Niels Duus Nielsen og Carsten Nørgaard anbefalede denne artikel

Kommentarer

Åh den stakkels lille Ida. Hun reddede sig væk fra den synkende skude SF og over i de Radikale. Men se! SF klarede skærene, mens de Radikale ser ud til at gå ned med mand og mus ved næste valg. Hvad skal Ida nu gøre? Socialdemokratiet? DF?

Krisen i 2013 var måske i virkeligheden det bedste, der kunne ske for SF. Alle opportuniserne hoppede videre til andre partier, og tilbage var de, der faktisk mente noget med det, og ikke bare er i politik for at gøre karriere. Nu må vi se, om der er noget parti, der har lyst til at have Margrethe Aukens curlingbarn på kost i en valgperiode. Liberal Alliance, måske? De elsker kendisser.

Maria Jensen - Tjah, du har nok ret mht. den vandring LA'erne har været på. Mange af dem fx Henrik Dahl og Mette Suk begyndte i SF, overnattede enten hos de radikale eller Liberaldemokratiet, inden de fandt en madskål i Labil Alliance. Tror dog næppe at Ida Auken ender hos DF, dertil er hun alt for meget mors datter.