Læsetid: 5 min.

Her kan du melde dig ud af samfundet

De to udstillinger ’Ephemera Mundi – den oversete verden’ og ’Post Institutional Stress Disorder’ i Kunsthal Aarhus byder på både velordnede og underspillede ophobninger, kærlighedserklæringer til fundne cigaretskod og blanketter til udmeldelse af samfundet
Billedkunstner Lasse Krogh Møller analyserer i et af de sjoveste værker cigaretskoddene på en planche, i en pastiche på snørklet akademisk lingo, bl.a. inddeles skod i cigaretmærke-habitater, som var de levende organismer

Billedkunstner Lasse Krogh Møller analyserer i et af de sjoveste værker cigaretskoddene på en planche, i en pastiche på snørklet akademisk lingo, bl.a. inddeles skod i cigaretmærke-habitater, som var de levende organismer

Kunsthal Aarhus

24. april 2018

Billedkunstner Lasse Krogh Møller (f. 1972) har både barnets lyksalige samleriver i sig og den ’voksne’ dokumentarists mellemværende med det at miste (f.eks. ægte poetiske øjeblikke).

I den charmerende, retrospektive udstilling i Kunsthal Aarhus med titlen Ephemera Mundi – den oversete verden iscenesætter han sin egen samling: Imponerende mængder fundne cigaretskod og hårelastikker er bl.a. kategoriseret i montrer og på tavler med papirtags, som var de sjældne sommerfugle.

Krogh Møller leger med det museale og etnografiske blik på verden ved at arkivere det banale som en gennemført kærlighedserklæring til skæve og værdiløse genstande og geografier. Og til oversete måder at se og organisere verden på. Hvad fortjener plads i en samling?

Hvad hvis ’taberne’ skrev historien ved at vælge deres udsnit af verden?

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • ingemaje lange
  • Morten Hjerl-Hansen
  • Steffen Gliese
  • Katrine Damm
ingemaje lange, Morten Hjerl-Hansen, Steffen Gliese og Katrine Damm anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jeg tror, jeg lider af PISD, så må vist en tur til Århus og hente den blanket til 'udmeldelse af samfundet'.