Læsetid: 4 min.

Margaret Atwoods dystopi kaster nye vilde scener af sig

’The Handmaid’s Tale’ bliver ved med at være en original, gennemført og fængslende serie, der både formår at videreudvikle den overordnede fortælling om det totalitære samfund Gilead og at skabe enkeltstående billeder af undertrykkelsens og modstandens forskellige former
Anden sæson af ’Handmaid’s Tale’ fortsætter med at vise stor og stiliseret brutalitet. Man bør ikke gå glip af den, mener Informations anmelder.

Anden sæson af ’Handmaid’s Tale’ fortsætter med at vise stor og stiliseret brutalitet. Man bør ikke gå glip af den, mener Informations anmelder.

HBO Nordic

26. april 2018

I anden sæson af den stadig fremragende dystopiske serie The Handmaid’s Tale bevæger handlingen sig videre fra Margaret Atwoods romanforlæg af samme navn fra 1985. Første sæson holdt sig til romanens åbne slutning på historien om den såkaldte tjenerinde (på engelsk: handmaid) Offred.

Offred (Elisabeth Moss) indgår som en af de få fertile kvinder i en ikke så fjern fremtid i et systematisk avls- og undertrykkelsesprogram i det totalitære, kristent fundamentalistiske samfund Gilead. Gilead er resultatet af en reaktionær revolution, som i en tid med massiv økologisk krise har omstyrtet den amerikanske stat. 

Navnet Offred er midlertidigt og bundet til hovedpersonens stilling som tjenerinde for en kommandør ved navn Fred (Joseph Fiennes). Tjenerinderne er kvindelig avlsslaver, der en gang om måneden udsættes for en ritualiseret voldtægt.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Olaf Tehrani
  • Eva Schwanenflügel
Olaf Tehrani og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu