Læsetid: 3 min.

Patty har en pistol

En ny podcastserie genopfrisker sagen om den amerikanske rigmandsdatter Patricia Hearst. Hun blev i 1974 kidnappet af en venstreorienteret terrorcelle og endte med at slutte sig til dem. Men var det tvang eller fri vilje?
I sagen om Patty Hearst behøver ingen at anstrenge sig for at fortælle den store historie. Noget af det, der fungerer bedst, er netop niveauskiftene mellem den konkrete kriminalhistorie og det bredere tidsportræt.

I sagen om Patty Hearst behøver ingen at anstrenge sig for at fortælle den store historie. Noget af det, der fungerer bedst, er netop niveauskiftene mellem den konkrete kriminalhistorie og det bredere tidsportræt.

AP Photo

6. april 2018

Patty har en pistol, og hun er ikke bange for at bruge den. Og så kan hun da også vagt og svævende fabulere over formålet med volden: At få den undertrykkende amerikanske stat til at afsløre sit sande repressive ansigt og derefter se kapitalismen og klassesamfundet styrte i grus, mens alle, uanset hudfarve, smider deres lænker ... eller noget.

Et år forinden var hun blot en 19-årig universitetsstuderende med en kæreste, der hed Steven, og en far med mange penge.

Historien om kidnapningen af Patricia Hearst er fortalt før, men nu gør Jeffrey Toobi, CNN’s mangeårige kriminal-og retsrapporter, det i igen en ny dokumentar, Patty Has a Gun: The Life and Crimes of Patricia Hearst.

Gennem syv episoder gennemgår Toobi, der også er forfatter til en bog om sagen, American Heiress, forløbet omkring kidnapningen af millionærarvingen, som under tilfangetagningen finder sympati for kidnappernes sag og går fra at være gidsel til at være kampfælle.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Katrine Damm
  • Eva Schwanenflügel
Katrine Damm og Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Torben Lindegaard

@Anna von Sperling

Et eller andet sted i artiklen skulle "Stockholm syndromet" have været nævnt.

Katrine Damm, Maj-Britt Kent Hansen og Lise Lotte Rahbek anbefalede denne kommentar

Lidt ude af kontekst, men overskriften fik mig til at tænke på et gammelt Lou Reed nummer: 'The gun' - et fedt nummer....