Læsetid: 3 min.

Radio24syv’s program Aflyttet er de paranoide teknologikritikeres faste holdepunkt

Digitalt på P1 er til dem, der vil kunne tale med om teknologi ved middagsbordet. Radio24syvs Aflyttet er for de inkarnerede teknologikritikere, der altid bliver præsenteret for nye eksempler på, at verden er på vej i en helt forkert retning
Digitalt på P1 er til dem, der vil kunne tale med om teknologi ved middagsbordet. Radio24syvs Aflyttet er for de inkarnerede teknologikritikere, der altid bliver præsenteret for nye eksempler på, at verden er på vej i en helt forkert retning
9. april 2018

Den offentlige sektors teknologibegejstring er både markant og ukritisk. Digitalisering bliver set som et entydigt gode og tvinges igennem i alle facetter af forvaltningen.

Der indføres konstant mere overvågning i samfundet, og med en ny databeskyttelseslov vil man give mulighed for at samkøre data på tværs af hele den offentlige sektor, så der bliver langt flere datapunkter til at holde øje med folk i de sociale systemer. Velfærdsstaten er blevet en maskine konstant på udkig efter mere data, den kan bruge til kontrol og optimering.

Det er en udvikling, der betyder, at der altid er rigeligt stof at tage fat på for Radio24syvs teknologikritiske udsendelse Aflyttet. Og det gør man så på sin helt egen karakteristiske måde: »STASI-FEST i BIGDATALAND.DK« hedder eksempelvis det afsnit, der behandler Justitsministeriets kommende databeskyttelseslov, det nye Nationalt Genomcenter og ghettopakkens projekt om at bruge data til at opspore udsatte børn.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
  • Oluf Husted
Eva Schwanenflügel og Oluf Husted anbefalede denne artikel

Kommentarer

peter henning

Medier nu skærer man sikkert endnu mere i dr p1 orientering.Det er stadig vores bedste avis og den er "gratis",Dog husk vi er i dag mere og mere afhængig af verden omkring os.Gennem årene har man sparet så meget internationalt ved at afskedige dygtige medarbejdere. Lad det igen blive vores store udkig til verden omkring Det var dog en altfor udokumenterede udtalelser.Vi skal huske - i dag gælder det giftige pesticider der ødelægger vort vand.Det kunstgødning der ender som døde fjorde.Husk vi i dag har et industrilandbrug hvoraf mange på flere hundrede hektarer. Dette store eensidige landbrug har ændret dyre og insektlivet så stærkt - at det i dag kræver fagfolk som kommuner og regioner ikke har.Jeg har som aktiv i naturfredningsforeningen været med til at betale disse fagfolk.Iøvrigt til lykke med valget Maria Gjerding.Vi vil savne dig i folketinget.
med fredelig hilsen Peter Henning Helsingør fredsvagt i 16 år

Rolf Andersen

Ja, og er det ikke interessant at det var Anders Kjærulff og Henrik Føhns sammen med Hanne Møller der sammen startede 'Harddisken' på DR P1.

Wiki:
"Harddisken sendtes første gang 9. januar 1994 som blev sendt hver uge indtil den 30. juni 2017. Programmet varede først to timer, men blev skåret ned til 90 minutter og fra 1. januar 2008 til 57 minutter."

Og så har programmet i øvrigt modtaget DR's Kryger-pris ...