Læsetid: 4 min.

Det er sympatisk, men også super nutidstypisk, når filmen ’Faces Places’ vil redde almindelige uberømte mennesker fra anonymiteten

To kunstnere fra hver sin kunstart og generation tager på biltur gennem Frankrig for at tapetsere gamle bygninger med portrætter af de mennesker, der har haft deres gang i dem. Mødet mellem de to er præget af god stemning, men slår meget få gnister
I ’Faces Places’ kører kunstneren JR og filminstruktøren Agnès Varda rundt i en bil, som er en overdimensioneret rullende fotoautomat, hvor de billeder, der bliver taget inde i lastrummets studie, bliver printet ud af siden på bilen i stort format og tapetseret på forskellige bygninger.

I ’Faces Places’ kører kunstneren JR og filminstruktøren Agnès Varda rundt i en bil, som er en overdimensioneret rullende fotoautomat, hvor de billeder, der bliver taget inde i lastrummets studie, bliver printet ud af siden på bilen i stort format og tapetseret på forskellige bygninger.

Det Danske Filminstitut

5. april 2018

Det står klart fra starten af den franske dokumentar Faces Places, at filmen lever af modsætningen mellem sine to hovedpersoner. JR er en 33-årig kunstner, der laver fotokunst og street art. Hans krop er lang og ranglet, hans tøj er sort, hans kondisko er hvide, og kunstnerhatten og solbrillerne er altid på.

Han kontaktede den 89-årige filminstruktør Agnès Varda for at fotografere hendes klejne skikkelse med den karakteristiske tofarvede frisure og den coolness, som det tager 89 år at opbygge. Hipsteren og legenden blev venner, nysgerrige på hinandens kunstneriske praksis og fik den idé at rejse rundt til landsbyer over hele Frankrig og lave værker, som dokumenterer de mennesker, der lever der.    

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu