Anmeldelse
Læsetid: 3 min.

Jeg elsker Steve Martin og Martin Short

Komikerne og skuespillerne Steve Martin and Martin Short ophøjer den personlige fornærmelse til en kunstart i deres nye og meget morsomme Netflix-special, ’Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life’
Martin Short crooner for fuld hals, mens Steve Martin forundret ser til i et øjeblik fra de to komikere og skuespilleres nye Netflix-special.

Martin Short crooner for fuld hals, mens Steve Martin forundret ser til i et øjeblik fra de to komikere og skuespilleres nye Netflix-special.

Netflix

Kultur
1. juni 2018

Steve Martin: »Martin Short er det navn, jeg indlogerer mig under på et hotel og gerne vil være anonym.«

Martin Short: »Når jeg tænker på Steve, og det sker ikke tit, så tænker jeg mere end noget andet på, hvor utroligt bleg du er i virkeligheden. Det er, som om jeg bliver hjemsøgt. Du ligner en side i en malebog, som endnu ikke er blevet farvet.«

Steve Martin: »Jeg elskede dig i Fallons talkshow forleden. Det var så uanstrengt. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvordan det ville have været, hvis du havde anstrengt dig bare en lille smule.«

Martin Short: »Jeg prøver ikke på at være negativ, men af ren og skær nysgerrighed må jeg lige spørge dig: Hvor langt nåede de i balsameringsprocessen, før du vågnede skrigende op?«

Musikalske herrer

Det er en udsøgt fornøjelse at være i selskab med de to komikere, skuespillere og venner, Steve Martin og Martin Short, i deres nye, fælles show, Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life. De har været venner i ca. 30 år – de mødte hinanden på den moderne komedieklassiker Three Amigos (1986) – og de har ophøjet den personlige fornærmelse til en kunstart.

Samtidig er det et par musikalske herrer, vi her har med at gøre – Steve Martin har spillet banjo i 50 år, Martin Short kan croone som få andre – og deres samarbejde er resulteret i ca. 80 minutters veltimet, stramt koreograferet sjov, ballade og musik og fis.

Det vælter måske ikke ligefrem verden med sin originalitet eller politiske relevans – selv om der er enkelte stikpiller til Trump og hans kumpaner – men det minder én om, hvor hyggeligt det kan være, når gamle venner med funny bones møder hinanden på en scene.

Elvis’ pistoler

Martin Short, som i hvert fald i Danmark er den mindst kendte af de to, synger og danser, som om han aldrig har bestilt andet. Man skulle ikke tro, at han var 68. Han koketterer flamboyant med publikum og Steve Martin, ikke mindst da han i en nøgendragt fortæller om dengang i 1972, han ikke fik roller i Hair eller Jesus Christ Superstar, men i en nøgenmusical med titlen Step Brother to Jesus. Det er virkelig sjovt. (Nummeret var oprindeligt en del af et af Shorts soloshows.)

72-årige Steve Martin, der holder sig lige så godt, er mere tilbageholdende og privat, det har han umiddelbart altid været – men ikke uden de glimt af vanvid, han især udnyttede med stor succes tidligt i sin stand up- og filmkarriere. Han taler ikke lige så meget om sit liv og sin karriere som Short – og han er ikke lige så energisk, hvilket han da også tørt kommenterer fra scenen – men han er ikke mindre skarp og har blandt andet skrevet en sang til dem begge, hvori Shorts del mest handler om at rose Martin.

Han fortæller også om dengang, han som ung komiker mødte sit store idol, Elvis, der viste ham alle sine pistoler i en mere og mere akavet situation, Martin bare gerne ville ud af igen.

Sjove fejl

Siden sætter Steve Martin sig på en stol på scenen og spiller et medley af nogle af de sange, han har skrevet til sit foretrukne instrument, banjoen. Undervejs får han selskab af sit band, The Steep Canyon Rangers, og aftenens kapelmester, pianisten Jeff Babko, og for en kort bemærkning går der bluegrass i den. Spille kan Martin.

Showet er selvfølgelig planlagt ned i mindste detalje, hvorfor det også er virkelig underholdende, når de to mænd et par gange undervejs begår en lille fejl eller får hinanden til at grine og begge må kæmpe for at få situationen under kontrol.

Det kan godt være, at de sviner hinanden til, Steve Martin og Martin Short, men ingen tvivl om, at de elsker hinanden – og jeg elsker dem, hver for sig og ikke mindst sammen.

’Steve Martin and Martin Short: An Evening You Will Forget for the Rest of Your Life’ kan ses på Netflix

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her