Læsetid: 2 min.

Der var engang en familie … eller var der?

Den japanske filminstruktør Kore-eda Hirokazu har med sin nye film, ’Shoplifters’, der deltager i hovedkonkurrencen på filmfestivalen i Cannes, lavet endnu en fremragende skildring af familieliv, både det, man er født ind i, og det, man selv vælger
Far og søn har fundet en effektiv måde at stjæle mad og andre fornødenheder på til resten af familien i storbyens supermarkeder i Kore-eda Hirokazus ’Shoplifters’. 

Far og søn har fundet en effektiv måde at stjæle mad og andre fornødenheder på til resten af familien i storbyens supermarkeder i Kore-eda Hirokazus ’Shoplifters’. 

Filmfestivalen i Cannes

15. maj 2018

CANNES – Et af de gennemgående temaer i årets konkurrencefilm på filmfestivalen i Cannes synes at være den kærlighed, der ikke trives eller kan overleve svære omstændigheder. Et andet tema fokuserer på familier under pres, hvad enten det er den slags familier, man er født ind i, eller dem, man selv vælger.

Den produktive japanske filminstruktør og humanist Kore-eda Hirokazu, der som sædvanlig, havde jeg nær sagt, er i Cannes med en ny film, er en af familiedramaets fornemste repræsentanter. Han har en næsten magisk evne til at fortælle bevægende, engagerede og poetiske historier om børn og deres søskende, forældre og bedsteforældre. Hans film – f.eks. Min søns familie (2013), Søstre (2015), Efter stormen (2016) – er stilfærdigt fortalt og gør ikke meget væsen af sig, men man skal være ualmindeligt hårdhjertet for ikke at blive berørt af dem.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu