Læsetid: 2 min.

’Farvel til Tyskland’ fortæller underholdende og rørende om overlevelse efter Anden Verdenskrig

Seks overlevende jøder sælger sengelinned i Frankfurt lige efter Anden Verdenskrig i et forsøg på at tjene penge til at komme til USA i Sam Garbarskis underholdende og gribende ’Farvel til Tyskland’
David Bermann (Moritz Bleibtreu, i midten) og hans bande af jødiske linnedsælgere i Sam Garbarskis lune ’Farvel til Tyskland’.

David Bermann (Moritz Bleibtreu, i midten) og hans bande af jødiske linnedsælgere i Sam Garbarskis lune ’Farvel til Tyskland’.

Angel Films

9. maj 2018

»Glem ikke, mine herrer, at Hitler er død, og vi lever stadig.«

Det er lige efter afslutningen på Anden Verdenskrig, og en håndfuld jødiske mænd, som opholder sig i en midlertidig genhusningslejr i Frankfurt, slår sig sammen om at sælge sengelinned til tyskerne og på den måde tjene penge til at rejse til USA og begynde et nyt liv.

Men spørgsmålet er, om de stadig lever, som hjernen bag deres, viser det sig, ganske lukrative virksomhed, David Bermann (Moritz Bleibtreu), siger.

Alle hjemsøges de af mareridt fra koncentrationslejrene og fortidens spøgelser, det være sig mindet om familiemedlemmer, der ikke overlevede, et stykke musik, der minder om rædslerne i lejrene, eller en af deres nazistiske plageånder, som nu giver sig ud for at være jødisk avissælger.

David selv har også noget at skjule. Eller det mener i hvert fald den tysk-amerikanske efterretningsagent, Sara Simon (Antje Traue), der dag efter dag kalder ham ind til afhøring, fordi han optræder mistænkeligt mange gange i efterladte SS-papirer. Og dag efter dag fortæller David sin historie, som frøken Simon ikke tror på, og som da også lyder ganske fantastisk.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu