Læsetid: 3 min.

Vi griner og græder med den grønlandske mand

Der bliver ikke lagt fingre imellem, når Hanne Trap Friis iscenesætter forfatter Niviaq Korneliussens fortælling om ’Den Grønlandske Mand’ med fire grønlandske skuespillere. Publikum får et indblik i en grønlandsk kultur præget af forskellighed og ambivalens fortalt via en rutsjebanetur gennem hele følelsesregistret
I en tid, hvor den grønlandske mentalitet og udvikling er i fokus, hvor tanker om selvstændighed præger det politiske landskab, og hvor yngre grønlændere søger tilbage til deres kulturs rødder med inuittatoveringer og ved at tale grønlandsk frem for dansk, bliver ’Den Grønlandske Mand’ en topaktuel forestilling.

I en tid, hvor den grønlandske mentalitet og udvikling er i fokus, hvor tanker om selvstændighed præger det politiske landskab, og hvor yngre grønlændere søger tilbage til deres kulturs rødder med inuittatoveringer og ved at tale grønlandsk frem for dansk, bliver ’Den Grønlandske Mand’ en topaktuel forestilling.

Teater FreezeProduction og Grønlands Nationalteater

12. maj 2018

Teater FreezeProduction og Grønlands Nationalteaters nye forestilling, Den Grønlandske Mand, er en stemningsrapport og et udpluk af skæbner fra det moderne Grønland. Her er jægeren og drukkenbolten.

Her er succesfulde erhvervsledere, ambitiøse arbejdere og unge mænd med en ukuelig tro på sig selv. Her er de rodløse børn, de unge med angstanfald og de stærkt selvmordstruede voksne. Her er forælderen, der gør sit bedste, og den døende mand, hvis sidste tanker går til den varme, kærlige mor.

Forfatter Niviaq Korneliussen står bag tekstforlægget til Hanne Trap Friis’ iscenesættelse. I høj grad en dramatiker, der kalder en spade for en spade. Intet er helligt, og alt kan fortælles.

Midt i en tid, hvor den grønlandske mentalitet og udvikling er i fokus, hvor tanker om selvstændighed præger det politiske landskab, og hvor yngre grønlændere søger tilbage til deres kulturs rødder med inuittatoveringer og ved at tale grønlandsk frem for dansk, bliver Den Grønlandske Mand en topaktuel forestilling.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • David Zennaro
David Zennaro anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu