Læsetid: 4 min.

Henrik Sass Larsen leder vist stadig efter sit projekt

Henrik Sass Larsen slår sit lille debathæfte svulstigt op, men det savner fokus og mod til at fremsætte konkrete ideer
Henrik Sass på Hugo’s Kælder i Køge 1. maj 2016.

Henrik Sass på Hugo’s Kælder i Køge 1. maj 2016.

Sille Veilmark

18. maj 2018

»Centrum-venstre mangler en overbevisende fortælling og evne til (at) mobilisere den fornødne aggression over den voldsomme ulighed.«

Sådan lyder Henrik Sass Larsens (S) ædruelige analyse af den situation, som hans bevægelse er i, og efter eget udsagn giver han i den lille debatbog Exodus svar på, »hvordan opgaven skal gribes an«.

I Socialdemokratiet har man en stolt tradition for at skrive debatbøger, og i de seneste år har særligt Mattias Tesfaye og Kaare Dybvad båret den fane videre. Med Kloge Hænder satte Tesfaye for alvor nedvurderingen af de faglige uddannelser på dagsordenen, og Dybvads livtag med Udkantsmyten har rykket ved den hjemlige debat om land og by.

Den gode debatbogs betydning for politikudviklingen kan dårligt undervurderes, og det viser de foregående eksempler med al tydelighed. Men Sass’ hæfte er langt fra deres liga – og det skyldes især, at der ikke er noget fokus.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Viggo Okholm
  • Torben K L Jensen
Viggo Okholm og Torben K L Jensen anbefalede denne artikel

Kommentarer

Jens Mose Pedersen

Han prøver jo bare at udfylde rollen som Sossernes Søren Pind. Den interne opposition som får nogle til at synes om partiet på trods af deres politik.

Per Torbensen, Søs Dalgaard Jensen og Karsten Lundsby anbefalede denne kommentar
Torben K L Jensen

Gry - Den gode Sass-Larsen og hans strøtanker om dit og dat er fine nok - men han er jo kun "gruppen-führer" i folketinget for socialdemokratiet så du må lige klappe hesten fordi det ikke er forkvinde Mette Frederiksen der har skrevet værket.

Steffen Gliese

Det er simpelthen gift for den offentlige sektor, hvis folk skal rende rundt og bruge tiden på at finde besparelser, som kan komme dem selv til gode. Der skal ikke effektiviseres, medmindre det giver sig selv, at det er en god idé, der skal udøves den bedste service, personalet er i stand til at udøve til borgernes fordel.

Steffen Gliese

Meningen lyder god nok; men det hele er stadigvæk blot et dække for det uomgængelige faktum: folk ønsker at udøve deres erhverv optimalt, og det er derfor, de har valgt at arbejde i den offentlige sektor til en lavere løn end at arbejde i det private, hvor profitbehovet sætter en grænse.

Torben K L Jensen

"Tyv tror hvermand stjæler" - teorier er ret udbredt blandt "New Public Management" ledere og politikere.

Steffen Gliese

Der er brug for, at politikerne lægger rammerne og skaffer pengene - og så lader fagligt personale i dialog med de borgere, det konkret drejer sig om, finde den i situationen bedste løsning.

Anne Mette Jørgensen, Karsten Lundsby og Kenneth Jacobsen anbefalede denne kommentar
Anne Mette Jørgensen

Med et spinkelt håb om forandring, så giver jeg ham bonus og dette uagtet min tvivl.
Da jeg selv har oplevet rigide tiltag i den off. sektor og gud bedre hjælpe det stadig stadig efterlyser fornuft hos politikere, så har jeg ikke brug for flere deadline værter og deres evige forskere. Ingen af disse aner en hulens fis om, hvad det er at arbejde i det virkelige liv og det gør H. s desværre nok heller ikke, når han er socialdemokrat. Men desværre er de fleste ikke istand til til at kende forskel på ærlige og uærlige, så derfor bliver vi nødt til stole på de mindst uærlige .

Espen Bøgh

Henrik Sass har ingen socialdemokratiske værdier med i bagagen, og har aldrig haft det!

Det er tomt blændværk fra et tomt magtdyr, der alene er i politik af den årsag.

Mogens Holm, Flemming Berger, Per Torbensen, Viggo Okholm, Jens Winther og Christel Gruner-Olesen anbefalede denne kommentar
Bent Gregersen

Ganske uanset Sashs politiske historie så er hans forslag (som han heldigvis ikke er ene om) det mest oplagt våben mod den kriminalitet der uundgåeligt følger i hælene på et forbud, Eksemplet med spiritusforbudet i usa in mente. Et effektivt træk rettet direkte til det organiserede frie krininelle initiativ.

Randi Christiansen og Torben K L Jensen anbefalede denne kommentar
Leo Nygaard

Hashen er vigtig, men i Deadline igår fremførte Sass noget meget vigtigere.
Han ville decentralisere og overlade ansvaret til lokale, kommuner og institutioner. Men så gav han selv opskriften på hvordan - fremgår sikkert af hans skrift.
Han er som folketingsmedlem og ordføre repræsentant for centralmagten.
Derfor blæser han med mel i mund. Han vil give frihed på sine betingelser.
Hvordan kan en Socialdemokrat overhovedet tænke anderledes ?