Læsetid: 7 min.

Hvordan Vesten tabte til Putin, uden at russerne vandt

I sin nye bog tænker historikeren Timothy Snyder tidens farlige tendenser sammen i et globalt rædselsscenario
Der er fine iagttagelser og tankevækkende koblinger mellem russiske pengeinteresser og Trumps kandidatur i Timothy Snyders nye bog, men som værk er ’The Road to Unfreedom’ mere et alarmistisk opråb end en egentlig undersøgelse af verdenssituation.

Der er fine iagttagelser og tankevækkende koblinger mellem russiske pengeinteresser og Trumps kandidatur i Timothy Snyders nye bog, men som værk er ’The Road to Unfreedom’ mere et alarmistisk opråb end en egentlig undersøgelse af verdenssituation.

Arne Dedert

11. maj 2018

Vi skal glemme vores ideer om etablerede partier og populister, om højrefløjen og venstrefløjen og om det åbne og det lukkede samfund. De kategorier er ikke relevante, hvis vi skal forstå den politiske kamp om verdensherredømmet i dag. Og så skal vi erstatte det hele med to totale forestillinger om politik: Det uundgåeliges politik og evighedens politik. Og når vi har tænkt dem igen, skal vi tænke en tredje vej. Men det kommer først til sidst.

Det er sådan, den amerikanske historiker Timothy Snyder forstår den underlige verdenssituation, som er vores samtid. Hans forrige lille bog Om tyranni blev en kolossal bestseller som en slags spontan refleksion over valget af Donald Trump, Vladimir Putins uventede succes som verdensforstyrrer og de mørke kræfters genkomst.

Nu har Snyder udgivet en stor bog, der forklarer forfaldet i en idehistorisk analyse: The Road to Unfreedom: Russia, Europe, America.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Søren Veje
  • Toke Kåre Wagener
Søren Veje og Toke Kåre Wagener anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu