Læsetid: 4 min.

Jorden brænder under den desperate forfører i ’Charmøren’

Milad Alamis debutspillefilm om en iransk mand på jagt efter en kone, der kan give ham adgang til opholdstilladelse, er forsynet med gedigen thrillerstemning. Det fremkalder mere socialt ubehag end uhygge i traditionel forstand
Esmail (Ardalan Esmaili) hænger ikke ved baren for sjov. Når han spotter en potentiel kæreste, sætter han ind med et belevent kropssprog, der er rutineret forførende, men også en smule tvangspræget og desperat.

Esmail (Ardalan Esmaili) hænger ikke ved baren for sjov. Når han spotter en potentiel kæreste, sætter han ind med et belevent kropssprog, der er rutineret forførende, men også en smule tvangspræget og desperat.

Jason Alami

17. maj 2018

Esmail (Ardalan Esmaili) er en flot og charmerende mand, der iført sit elegante – og eneste – jakkesæt formår at passe ind.

Det er det, han gør: Finder ud af, hvad de kvinder, han møder, ønsker sig og begærer, og sætter alt ind på at opfylde disse ønsker og dette begær. Alt sammen for at få opfyldt sit eget ønske om opholdstilladelse i Danmark. Det kræver som minimum en kæreste og på længere sigt en kone.

Hvad der har drevet hovedpersonen i Milad Alamis debutfilm fra Iran, ved man ikke, men at han er fikseret på en tilværelse i Danmark, er tydeligt.

Ardalan Esmaili er god til at gestalte Esmails fikserede modus operandi. Når Esmail spotter en potentiel kæreste på den vinbar i Indre By i København, han frekventerer, sætter han ind med et belevent kropssprog, der er rutineret forførende, men også en smule tvangspræget og desperat.

Esmail hænger ikke ved baren for sjov.

 

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Prøv en måned gratis.

Klik her

Allerede abonnent? Log ind her

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.

Prøv en gratis måned og få:
  • Alle artikler på information.dk
  • Annoncefrit information.dk
  • E-avis mandag til lørdag
  • Medlemsfordele
0,-
Første måned/herefter 200 kr/md. Abonnementet er fortløbende.
Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

Anbefalinger

  • Eva Schwanenflügel
Eva Schwanenflügel anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu